Çin’in Şincan Uygur özerk bölgesinde oruç tuttukları için öldürüldükleri iddia edilen Uygurlar için Kırşehir Cacabey Meydanı’nda Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından basın açıklaması yapıldı. Daha sonra Hoca Ahmet Yesevi Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Teravih namazı sonrası kılınan cenaze namazı sonrası başta Çin olmak üzere tüm ülkelerde yaşayan mazlum Müslümanlar için dua edildi.

Kırşehir Cacabey Meydanı'nda AGD İl Başkanı Mehmet Terzioğlu tarafından yapılan açıklamada, “Her zaman olduğu gibi yine yakın çevremizde ve Uzak Doğu’da devam eden zülüm, işkence ve sürgün haberlerini zorbalar ve katiller üstünü örtmeye, gizlemeye çalışsa da gür sesimizle haykırmaya devam edeceğiz. Sesimizi hiç kimse kısamayacak. Kıyamete kadar sürecek olan Hak-batıl mücadelesinde tavrımız ne pahasına olursa olsun Hak’tan yana olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Teravih namazından sonra Hoca Ahmet Yesevi Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazı sonrası başta Çin olmak üzere tüm ülkelerde yaşayan mazlum Müslümanlar için dua edildi.