Kırşehir Fenerbahçeliler Derneği lokalinde yangın çıktı. Dumandan dolayı iki saat girilemeyen binada, yaklaşık 100 bin liralık maddi hasar oluştu. Kuşdilli Mahallesi'ndeki Hacı Torun İş Merkezi'nde bulunan lokaldake yangının, elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor.

Erken saatlerde çıkan yangında, binanın içi adeta savaş alanına döndü. Yangın, çevre esnafın itfaiyeye haber vermesi üzerine kısa sürede söndürüldü. Olay yerine gelen Dernek Başkanı Hakan Tat, "Yaşananlara inanamadık ama bir süredir elektrik kesintilerinden mağdurduk. Evde yatmaktaydım. Saat 09.00 suları, çevre esnafının haber vermesi sonucu derneğe geldim. Geldiğimde inanılmaz bir dumanla karşı karşıya kaldık. İçeri girilmeyecek şekildeydi. İtfaiyeci arkadaşlar da dumandan dolayı içeri direkt girip müdahalede bulunamadı. Pencereyi kırıp pencereden su sıkarak yangını söndürdüler. İki saat kadar içeri giremedik. Girdiğimizde ise karşılaştığımız manzara bizleri üzdü." diye konuştu. Çevre esnafının son zamanlarda elektrik kesintilerinden rahatsız olduğunu söyleyen Tat, "Dernekte de voltaj düşük geldiği zaman dolaplar otomatik kestiği için kendini, ara sıra gidip geliyordu elektrikler birkaç gündür. Yan komşumuz, elektrikçi bir arkadaşımız; gerekli tespitleri yaptırarak şikayetçi olacağız. 80-100 bin civarında bir zararımız var şu an." ifadelerini kullandı.

Yangınla ilgili bölgede araştırma yapılırken zararın karşılanması için eksper raporu hazırlatılacağı, ayrıca tüketici mahkemesine müracaat edileceği öğrenildi.

Bu arada geçen hafta, hava sıcaklığının artmasına bağlı olarak Meram Elektrik Dağıtım A.Ş (MEDAŞ), binlerce kişiye elektrik verilen dağıtım trafosunu vantilatörle soğutmaya çalışmış, üç gün arka arkaya Kuşdilli Mahallesi'nde elektrik kesintileri yaşanmıştı. Daha sonra MEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen basın açıklamasında, “Yapılan teknik değerlendirmelerimiz doğrultusunda, Kırşehir bölgesinde beklenmedik yük artışı ve havaların aşırı ısınması nedeniyle kesintiler yaşanmaktadır. Trafodaki aşırı ısınma sebebiyle trafo kendini korumaya almış ve kesici açma yapmıştır. İşletmemiz, trafonun içerisinde ısınan havayı sirküle etmek amacıyla geçici süreyle fan takmıştır. Bölgede yaşanan sorunu gidermek için trafonun üzerindeki yük atılarak, trafo rahatlatılmıştır.” denilmişti.