İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Mehmet Emin Turpçu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısında 32 kişinin katledilmesi ile Adıyaman'da bir askerin şehit düşmesi ve iki askerin yaralanmasını yazılı bir açıklama ile kınadı.

KGC Başkanı Turpçu açıklamasında, terörün bir insanlık suçu olduğuna dikkat çekti ve huzurlu bir bayram ertesi ülkenin huzurunu bozmayı hedefleyen terörün beslendiği yerlerin de acilen kurutulması gerektiğini kaydetti. Turpçu şunları ifade etti: "Bombalı saldırıyı gerçekleştirenlerin ve arkalarındaki karanlık güçlerin mutlaka ortaya çıkarılması gerekiyor. Acımız çok büyük. Gençler Şanlıurfa’da terörün kurbanı oldu. Diğer yandan Adıyaman’da, PKK’nın saldırısı sonucu gencecik bir askerimiz teröristlerin hedefi oldu ve şehit düştü. Kanla ve kaosla beslenen teröristlerin gerçek yüzleri bugün bütün çirkinliğiyle ortaya çıktı. Terör, ülkemiz üzerinde emelleri olan çevrelerin kirli birer tezgahıdır. Terör eylemlerinin amaçlarına ulaşamamasının bir yolu da millet olarak ortak tavır sergileyebilmemizden geçmektedir. Unutulmamalıdır ki halkımızı sokağa çağıran çevreler, terörün amaçlarına hizmet etmekte, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan mihraklara fırsat vermektedirler. Bu saldırıya karşı her kesimden insanımızın et ve tırnak gibi bütünleşmesi lazım. Her iki saldırının da Türkiye’ye yönelik olarak yapıldığını hatırlatmak isterim. Basın organlarını da sağduyulu habercilik anlayışıyla bu sürece katkı vermeye çağırıyorum."

KGC Başkanı Turpçu açıklamasında ayrıca şunları dile getirdi: “Saldırıda yaşamını yitirenlere ve şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm ülkemize başsağlığı diliyorum. Toplum olarak üzerimize düşen görev, terörün arkasındaki karanlık güçleri ortaya çıkartmak ve gerekli cezanın verilmesini sağlamaktır. Bu hedef doğrultusun da tüm kesimleri göreve davet ediyorum.”