Türkiye Kamu-Sen Kırşehir İl Temsilcisi Bilal Türk, Türk milletinin 8 Haziran’da yeni bir güne uyandığını belirterek, "7 Haziran seçim sonuçları, haksızlığa, hukuksuzluğa, ötekileştirmeye, yandaşlara birinci sınıf insan muamelesi yapılırken, diğer insanların ayrımcılığa tabi tutulmasına, genç işsizliğe, adil olmayan gelir dağılımına, tüm kurum ve kuruluşlarda yaşanan yönetici kıyımına, oluşturulan korku devletine, memur ve emeklinin yok sayılmasına karşı gösterilen bir tepkidir." dedi.

Türk, 7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçim sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türk yaptığı yazılı basın açıklamasında, şunları kaydetti: “Türk milleti 8 Haziran’da yeni bir güne uyandı. Allah milletimize ve tüm çalışanlara hayırlı uğurlu etsin. Seçim sonuçlarını herkes çok iyi değerlendirmek zorundadır. 7 Haziran seçim sonuçları, haksızlığa, hukuksuzluğa, ötekileştirmeye, yandaşlara birinci sınıf insan muamelesi yapılırken, diğer insanların ayrımcılığa tabi tutulmasına, genç işsizliğe, adil olmayan gelir dağılımına, tüm kurum ve kuruluşlarda yaşanan yönetici kıyımına, oluşturulan korku devletine, memur ve emeklinin yok sayılmasına karşı gösterilen bir tepkidir.

Çok söyledik, çok eylem yaptık ancak, siyasi iktidar meydanı, kamuda palazlandırdığı paralel bir sendikaya ve egoizmi tavan yapmış, yalnızca kendileri için yaşayanlara bırakmıştır. Başta MEB olmak üzere, Sağlık Bakanlığı ve tüm kurum ve kuruluşlarda, adeta terör estirenler, İktidarın yaşadığı hezimette büyük rol almışlardır. Mesleğe yeni başlayan, stajyer memur ve öğretmenleri dahi tehdit eden, onları mesleğe başladıkları ilk günden cendereye sokan, stajyerliğimiz kalkmaz, endişesine sevk eden, malum kurumlar artık kontrol altına alınmak zorundadır.

Yıllarca, şerefle yöneticilik yapmış, on binlerce insanın alın terini çalanlar ne bekliyorlardı? Bu insanların susup kaderine boyun bükmesini mi? Elbette susmadılar, elbette sineye çekmediler ve gerekeni yaptılar. Hakları teslim edilmediği sürece, bu dava bitmeyecektir.

Buradan soruyorum? Yaşanan yolsuzlukların üzerine gitmek yerine, sümen altı edilmesinin sorumlusu kimlerdir? Bütün bu ve benzeri sebepler seçim sonuçlarında etkili olmuştur.Yüce Türk milleti gereken dersi vermiştir.

Türkiye Kamu Sen yukarıda sayılan ve sayılmayan tüm problemlerin düzeltilmesi için gereken mücadeleyi hep vermiştir. Seçimlerde oluşan sayısal durum, AKP’nin tek başına kanun çıkarma yetkisini ortadan kaldırmıştır. Diğer siyasi partilerin ise, yukarıda saydığım birçok problemi çözme konusunda seçim meydanlarında verdiği sözler herkesin malumudur. Bu sebeplerle, Türkiye Kamu Sen hukuki tabanı olmayan tüm mevzuatın düzeltilmesi için, yeni hükumetin oluşması sonrasında, gerekli çalışmaları en hızlı şekilde yapacaktır.”