Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde cinnet getiren bir askerin ateş etmesi sonucu şehit olan Muhammet Can Kırşehir’de toprağa verildi.

Terhisine 12 gün kala şehit düşen Muhammet Can'ın cenazesi, memleketi Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi Ortahacıahmetli köyündeki baba ocağına götürüldü.

Burada düzenlenen Cenaze törenine Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Ankara Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Kırşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Yozgat ve Kırşehir İl Jandarma Komutanları, AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, İl Müftüsü Mehmet Şahin, çok sayıda asker ve şehidin yakınları katıldı.

Törende konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, şehitlik mertebesinin önemine dikkat çekti ve şehidin ailesine ve Türk Milletine başsağlığı diledi.

Acılı baba Mustafa Can, "Oğlum şehit düştü. Şehitler için ağlanmaz, şehidim için ağlamayacağım" dedi. Şehidin yakınları da tabutu başında gözyaşı döktü.

Şehit Muhammet Can’ın cenazesi İl Müftüsü Mehmet Şahin'in kıldırdığı cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.