Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, 8 Eylül Salı günü gerçekleştirilen 'Teröre Tepki ve Bayrak Yürüyüşü'nde çıkan olaylar sonrası taşlanan Doğu ve Güneydoğu otobüs firmalarının yolcularına çiçek ve çikolata verdi.

Mucur ilçesindeki bir dinleme tesisinde gerçekleştirilen etkinliğe Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Yılmaz, Turgay Kaya, Ahmet Sarı, Kenan Yanık ve Mustafa Bulut katıldı. Selahattin Ekicioğlu, burada, yolculara yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Sevgili dostlar, bildiğiniz gibi son günlerde ülkemizde yaşanılan olaylar hepimizi derin bir acıya boğmakta, neredeyse, her gün gelen şehit haberleri, hepimizin yüreğini dağlamaktadır. Tırmandırılmak istenen kaos ortamı ne yazık ki geçen hafta ilimize de sirayet etmiş, nereden geldiği belli olmayan, kendini bilmez vandallar sürüsü bazı esnaflarımızın iş yerlerini yakmış, talan etmiş, ilimizden geçen Doğu ve Güneydoğu illerimize ait bazı yolcu otobüslerini taşlamışlardır. Bu yaşanılanlar sevgi ve kardeşliğin kenti Kırşehir’e hiç yakışmamış, ne yazık ki sırtımıza adeta kara bir leke çalınmıştır.”

Kırşehir'in 250 yıldır Kürtler ve Türkler’in iç içe, barış içinde yaşadığı bir şehir olduğunu kaydeden Ekicioğlu, şöyle devam etti: “Birbirinden kız alıp kız verdiği, aynı cenazelerde birlikte ağıt yakıp, aynı düğünlerde de birlikte oynadığı, halay çektiği bir şehirdir. Bu şehirde Türk ve Kürt ayrımı asla olmadığı gibi, Türkler ve Kürtler adeta et ve tırnak gibi, çok kültürlü çok kimlikli bir iklimde barış içerisinde yaşamakta.”

"KIRŞEHİR, NEŞET ERTAŞ’IN AYRIMCILIĞA KARŞI DURMUŞ TÜRKÜ MEMLEKETİDİR"

Kırşehirli halk ozanı Neşet Ertaş’ın bir türküsünden örnek vereen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekicioğlu, şunları söyledi: “Hepinizin bildiği ve eminim türkülerini çok sevdiği Neşet Ertaş’ın memleketidir, Kırşehir! O Neşet Ertaş’tır ki; bir türküsünde,

'Bir yaratmış Allah Tüm insanları,
Ayrılık insanın sözünden olur,
Ayrı görme gel şu insanoğlunu,
Her niyet kişinin özünden olur.'

diyerek, ayrımcılığa karşı durmuş, bütün türkülerinde, insanların birbirini asla ötekileştirmeden sevmesi gerektiğini savunmuştur.

Ben, bu şehrin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak, yaşanan bu çirkin olaylardan dolayı Kırşehir adına hepinizden özür diliyorum. Sizlerden de ricam, Kırşehir denilince aklınıza artık bu görüntüler değil, geçmişte de olduğu gibi, Ahi Evran, Yunus Emre, Hacı Bektaş gibi büyüklerimiz; Neşet Ertaş gibi ozanlarımız gelsin. Şunu unutmayın ki; Türkler’le, Kürtler’in kardeşliğini bu şehirde kimse bozamayacak, yüzyıllardır nasıl içiçe kardeşçe yaşıyorsak, yine öyle yaşamaya devam edeceğiz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, iyi yolculuklar diliyorum."

Yolcular, böyle karşılanmaktan dolayı çok duygulandıklarını, yaşanan olayları asla Kırşehir’le bağdaştırmadıklarını, Kırşehir’i çok sevdiklerini ve her zaman da seveceklerini söyleyerek, organizasyonu düzenleyen Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkür etti.

8 Eylül Salı günü Kırşehir’e bağlı Mucur ilçesinde, 'Teröre Tepki ve Bayrak Yürüyüşü'ne binlerce vatandaş katılmış ve akşam saatlerinde Ankara-Kayseri yolunu kapatan bir grup, Doğu'dan gelen otobüsleri taşlamıştı. Taşlanan otobüs sürücüleri ilçe merkezine sığınmıştı. Bir yolcu otobüsü yakılmak istenmiş, kalabalık grubu durdurmak için polis havaya ateş açmıştı.