Kırşehir’de devam eden yatırımların değerlendirildiği 2015 Yılı 4. Dönem Koordinasyon Kurul toplantısında konuşan Vali Necati Şentürk, Kaman ve Mucur'da ceviz üreticilerinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın talimatıyla Orköy Kredisi ile destekleneceğini söyledi.

Vali Necati Şentürk başkanlığında İl Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Vali Yardımcısı Muhammet Önder, kaymakamlar, belediye başkanları, bölgesel kurum temsilcileri, daire müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Necati Şentürk, Kırşehir’de yürütülmekte olan 260 projenin toplam maliyetinin 1 trilyon 178 milyon 300 bin TL olduğunu belirtti. Bu projelere bugüne kadar toplam 437 milyon 562 bin TL harcandığını belirten Vali Şentürk, "2015 yılında bu projelere 182 milyon TL ödenek ayrılmıştır. Toplam 260 projeden 100 tanesi tamamlanmış olup 114 tanesi devam etmekte, 18 tanesi de proje aşamasındadır. Koordinasyon toplantıları, yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarımızın ilimiz ölçeğinde yürüttükleri projeler hakkında bilgi almak ve kurumlar arası koordinasyonu sağlamak açısından son derece önemlidir." dedi.

Konuşmasının devamında, Ceviz Eylem Planı hakkında muhtarlara bilgilendirmelerde bulunan Vali Şentürk, "Son derece stratejik bir ürün olan ceviz, çiftçi için iyi bir gelir kaynağıdır. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu Ceviz Eylem Planı ile 5 milyon ceviz fidanını toprakla buluşturmak amaçlanıyordu. Fakat bu planın uygulanmasında bazı sıkıntılar yaşandı. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun talimatı ile Kaman ve Mucur ilçelerinde yeni bir yapılandırmaya gidilecek. Vatandaşlarımızın tapulu alanında ceviz dikilecek ve kendisine 3 yıl boyunca ekimde ve bakımda yardım edilecek. Ayrıca, ceviz üreticileri Orköy Kredisi ile desteklenecek." şeklinde konuştu.