Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir'in kardeşlik hukukunu en iyi gözeten ve kardeşlik kültürünü en iyi şekilde yaşatan insanların kenti olduğunu söyledi.

8 Eylül akşamı Kırşehir'de yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Vali Necati Şentürk; “Şehitlerimize saygı göstermek amacıyla basın açıklaması yapmak üzere toplanan grubun içinde bazı provokatörlerin yönlendirmesi ile olayın şekli değişmiştir. Sosyal medya üzerinden organize olan gösterici sayısı kısa sürede 6 bin civarına ulaşmış, bir siyasi parti ile bazı iş yerleri tahrip edilmiştir. Bazı iş yerlerine ise kundaklama suretiyle yakma girişiminde bulunulmuştur. Ahi Evran’ın, Hacı Bektaş-ı Veli’nin memleketi olan, onların hoşgörüsüne sahip insanların yaşadığı şehrimizde meydana gelen bu olayları kesinlikle tasvip etmiyoruz.” dedi.

Kendisinin olaylar sırasında TOMA’nın üzerine çıkarak halka hitap ettiğini ve sakinleştirdiğini kaydeden Vali Şentürk, sözlerine şöyle devam etti: "Bu olaylara karıştığı tespit edilen 21 kişi 8 Eylül akşamı, bugün de 4 kişi gözaltına alındı. Başta MOBESE kameraları olmak üzere mevcut kayıtlar inceleniyor. Bu olaylara karışan, Türkü-Kürdü ile kardeşçe yaşayan insanların huzuruna kasteden, halkımızın huzurunu bozanlar adalet önüne çıkartılacak ve hakettikleri cezayı alacaklardır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Yaşanan olaylar sırasında hem jandarmamız hem de polislerimiz olayları önlemek için canla başla çalıştılar. Emniyet güçlerimizi yıpratmak amacıyla bazı asılsız söylentiler olduğunu duyuyoruz, bunlar son derece asılsız söylentilerdir. Ben halkımızı sağduyuya ve sükunete davet ediyorum."

Sosyal medya aracılığıyla Kırşehir'de yeni olayların yaşanacağı şeklinde söylentilerin yayıldığını belirten Vali Necati Şentürk, “Bu işlere tevessül edenlere asla müsamaha göstermeyeceğiz. Herkes şunu bilsin ki, kimsenin ilimizin huzurunu bozmasına fırsat vermeyeceğiz. En sert şekilde karşılık vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de, yüzyıllarca huzurun, kardeşliğin, barışın, bilimin ve ilmin merkezi olmuş Kırşehir’in, kargaşanın ve kundaklamanın yaşandığı bir şehir olarak anılmasının kendisini derinden üzdüğünü söyledi.

Bu tür olaylara güvenlik güçlerinden önce Kırşehirlilerin tepki vermelerini isteyen Belediye Başkanı, “Terör örgütü ülkeyi birbirine düşürmeye çalışıyor. Eminim ki Kırşehir’de yaşananlardan en çok terör örgütü mutlu olmuştur.” şeklinde konuşarak halkı sükunete davet etti.

Valilikte yapılan basın toplantısına Garnizon Komutanı Jan. Alb. Murat Bulut ve İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül de katıldı.