Kırşehir’de Kurban Bayramı'nın ilk günü, bayram namazı sonrası kurbanlarını kesmeye başlayan onlarca acemi kasap kendini yaralayarak hastanelik oldu.

Kırşehir’de bu Kurban Bayramında da hastanelerde bilindik manzaralar yaşandı. Resmi olmayan bilgilere göre, Kurban Bayramının ilk gününde öğleden sonraki saatlere kadar 200'e yakın vatandaşın, önemli veya önemsiz kesikler için hastanelere başvurdukları öğrenildi.

Hastaneye gelenler arasında kurbanlık kesimi sırasında yaralananların sayısının fazla olması dikkat çekti. Özellikle kurban kesimi ve kesilen eti parçalama esnasında, bıçak, satır, balta gibi kesici aletlerle el, parmak, ayak ve bacaklarından yaralanmaların yaşandığı kazalarda, durumu ciddi olan 5 kişi, 112 acil sağlık ambulansları ile Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilirken bazı acemi kasaplar özel araçlarıyla hastaneye geldi.

Kurbanlık kesiminde ciddi şekilde yaralanan vatandaşlardan birinin bacağının kırıldığı, diğerinin ise kafa travması geçirdiği, başka birinin ise ayağını satırla kestiği öğrenildi. Kolundan yaralanan bir başka vatandaşın ise durumunun ciddiyetini koruduğu için Kayseri Erciyes Tıp Fakültesine sevk edildiği bildirildi. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan ve hayati tehlikesi olmadıkları öğrenilen acemi kasapların çoğu, yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.