Kırşehir merkezi ve çevresinde geçen hafta etkili olan dolu ve şiddetli sağanak yağışın etkileri kamu kurumu ve yerel yönetimler tarafından silinmeye çalışılıyor.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri zirai alanlarda üreticinin zararını karşılamak için hasar tespit çalışmalarını yürütürken, Kırşehir Belediyesi de hafta sonu iki gün boyunca şiddetli yağışlar nedeniyle yollarda oluşan çamurları temizlik ve alt yapı kanalizasyon arızaların onarım çalışmaları başlattı.

Kırşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Hafta sonu, kent merkezinde iki gün boyunca etkili olan şiddetli yağış, yol seviyesi altındaki bodrum, konut ve iş yerlerine zor anlar yaşattı. Su baskınlarına karşı Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü gündüz ve gece çalışarak oluşan olumsuzlukları giderdi. Vatandaşlarımızın zor anlar yaşamaması için ekiplerimiz işbirliği içinde ana cadde ve şehir merkezine bağlantılı sokaklarda oluşan aksilikleri gidermek için sabaha kadar çalıştı, yollarda suyun taşıdığı kum, çamur ve benzeri maddeler temizlendi. Gerekli yerlerde ilaçlamaların yapıldı.”