Kırşehir’de kan bağışını artırmak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Kızılay tarafından başlatılan kan bağışı kampanyası devam ediyor.

Türkiye’nin ihtiyacı olan 1 milyon 800 bin ünite kanın toplanabilmesi için kan bağışındaki oranı artırma noktasında çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Türk Kızılayı'nın Kırşehir'de başlattığı kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Cacabey Meydanı’na konuşlandırılan Kan Bağış TIR’ında kan bağış kampanyasının 17 Mayıs'a kadar devam edeceği belirtildi.

Türk Kızılay’ı Kırşehir Kan Merkezi Müdürü Dr. Zikri Gürel, yıl sonuna kadar 7 bin 500 ünite kan bağışı alınmasının hedeflendiğini söyledi.

Dr. Gürel, “Kırşehir’de yılda üç kez kan toplama çalışması yapıyoruz. 15 gün içerisinde bin 200 ünite kan toplamayı hedefliyoruz. 1 Mayıs’ta başlayan çalışmalarımız 17 Mayıs’ta sona erecek. Kızılay Kan Bağış TIR'ımız 17 gün boyunca Kırşehir’de Cacabey Meydanı'nda kan toplayacak. Vatandaşımız, sabah saat 10.00’da başlayan ve 18.00’e kadar devam eden süre içerisinde bağışı için gelebilirler” dedi.

Diğer taraftan, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Bürosu görevlileri de ‘Kan Bağış TIR’ında, kan bağışında bulundu.