Edirne Valiliği tarafından otobüslere bindirilerek Kırşehir'e gönderilen 216 Suriyeli sığınmacı, yaklaşık 7 saat kaldıkları Kırşehir’den ayrıldı. Kırşehir'de kalmak istemeyen sığınmacılar, kimlik tespitleri yapıldıktan sonra gruplar halinde yeniden otobüslere bindirilerek, Bursa, İstanbul, Konya ,İzmir ve Gaziantep'e gönderildi.

Alınan bilgiye göre, Avrupa’nın kendilerini kabul edeceği düşüncesiyle Edirne’ye doğru umut yolculuğuna çıkan Suriyeli sığınmacılardan 216’sı yaklaşık 18 saat önce Edirne Valiliği tarafından otobüslere bindirilerek, Kırşehir'e gönderilmişti.

Kırşehir girişinde durdurulan 5 otobüsten oluşan konvoydaki 31 kadın, 141 erkek ve 44 çocuktan oluşan toplam 216 sığınmacı, öğle saatlerinde polis nezaretinde Kırşehir Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü Aşıkpaşa Kapalı Spor Salonu'na getirildi.

Beklenmedik bir şekilde kente gelen Suriyeli sığınmacıların barınma ve iaşe sorunlarının çözümü için Kırşehir Valiliği tarafından kriz masası oluşturuldu. Yorucu yolculuğun ardından Kırşehir'e gelen Suriyeli sığınmacılara ekmek ve battaniye dağıtıldı. Sığınmacıların kaldığı spor salonu ve çevresinde Kırşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.

Konu ile ilgili tüm kurumlarla acil toplantı düzenleyen Kırşehir Valisi Necati Şentürk, ani bir durum olduğunu belirterek, mültecilerin belli bir süre Kırşehir'de konaklayacaklarını açıkladı. Vali Şentürk, "Hiçbir ayrım yapmadan onlara sahip çıkılacağını ve insan olmanın bir gereği olarak kısa bir süre de olsa onların barınma ve iaşe sorunlarını çözeceğiz" dedi.

Değişik illerde ailelerinin olduğunu ve kaldıkları yerleri olduğu halde neden Kırşehir’e gönderildiklerine anlam veremediklerini söyleyen sığınmacılar, Edirne Valiliği'ni bir süre protesto etti. Kırşehir Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü, AFAD ve Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Kırşehir’de kalmak istemediklerini söyleyen gruplarla yaptıkları görüşmelerin ardından, sığınmacıları gitmek istedikleri illere göndereceklerini belirtti. Gruplar, kendileri ile ilgilenen Kırşehir Valiliği'ne, Emniyet Müdürlüğü'ne ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Daha sonra gruplar halinde yeniden 5 ayrı otobüse bindirilen sığınmacılar, Bursa, İstanbul, Konya, İzmir ve Gaziantep'e gönderildi.