Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2015 yılı hac organizasyonu ile Kırşehir'den 94 hacı adayı, kutsal topraklara ilahiler ve dualar eşliğinde uğurlandı. Cuma gecesi yatsı namazından sonra, Cacabey Camisi'nde uğurlama programı düzenlendi. Akçakent İlçe Müftüsü Osman Bayram Latifoğlu’nun yaptığı konuşmadan sonra dualar ve ilahilerin ardından hacı adayları, yakınlarıyla helalleşerek yolcu edildi.

Hac kafilesi, bugün saat 06.00’da Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Cidde’ye hareket etti. Oradan da Mekke’ye geçecekleri bildirildi. Hac görevlerini tamamladıktan sonra ise 12 Ekim 2015 Pazartesi günü geri dönecekler. Akçakent İlçe Müftüsü Osman Bayram Latifoğlu’nun başkanlığını yaptığı kafilede din görevlisi olarak, Mamuriyetil Hamidiye Camisi İmam Hatibi Muhammed Emin Varlı, Akçakent Yeşildere Köyü Camisi İmam Hatibi Ömer Dursun, ve Kur’ân kursu öğreticisi Saliha Çelik görev alıyor.

Kırşehir İl Müftülüğü'nden yapılan açıklamada, müstakil tip olarak sekiz kişinin, 8 Eylül Salı günü Kayseri'den kutsal topraklara gideceği bildirildi. Ayrıca 14 Pazartesi günü otel tip olarak iki kişinin İstanbul'dan ve geçen hafta Kırşehir’e ek kontenjan olarak verilen normal tip 20 hacı adayının da kutsal topraklara hareket edeceği bildirildi.