Kırşehir Adliyesi önünde toplanan vatandaşlar, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın tutuklanmasına tepki gösterdi. Her yaştan vatandaşın katıldığı eylemde, 'Vatandaş uyuma, hukuka sahip çık, Allah var, gam yok' şeklinde sloganlar attı, 'Adalet sizlere ömür, Özgür basın susmaz, Tarih bunu da yaz' şeklinde Türkçe ve İngilizce dövizler açtı. Eyleme katılan bazı vatandaşlar ise Kur'an-ı Kerim ve Cevşen okudu.

Yapılan hukuksuzluklara tepki göstermek geldiğini söyleyen Suna Ertekin, "Adalet ve hukuk için buradayız. Yapılanlar zulüm. Zulümleri görüyoruz ve buna boyun eğmeyeceğiz. Ekrem Abimiz ve Hidayet Karaca gibi dimdik duracağız. Biri çıktı, Hidayet Karaca da çıkacak. Hukuk er ya da geç bir gün yerini bulacaktır. Geç olabilir ama güç olmayacak inşallah. Hidayet Karaca kendi isteğiyle ifade vermediği için içeride. Eğer ifade vermiş olsaydı o da Ekrem Dumanlı gibi şu an dışarıda özgür olacaktı. Ama hukuk bir gün yerini bulacak mutlaka." dedi.

Muhittin Kurt ise medyaya yapılan operasyonları demokrasinin kara bir günü olarak gördüklerini belirtti. Hidayet Karaca'nın terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanmasına tepki gösteren Kurt, "Bu bir algı operasyonu. Terör örgütü üyesi diye bir genel yayın yönetmeni var. Acaba bu genel yayın yönetmenin evinde mi silah bulunmuş, herhangi bir yerde mi bomba bulunmuş. Oysa biz toprağın altından lav silahlarının, bombaların çıktığını gördük. Ama onlar için bile şu an yeniden yargılama söz konusu. Ama gelgelelim ellerinde belki çakı ve tırnak makası bile bulunmayan insanlara şu anda terör örgütü üyesi demek, hakikaten komik bir durum. Olan ülkemize olacak. Yazıl olacak bu millete." diye konuştu.
Grup açıklamaların ardından dua ettikten sonra sessizce dağıldı.