Ülkelerindeki terörist saldırılardan kaçıp Türkiye’ye gelen sayıları 2 milyona yaklaşan Suriyelilerin dramı havaların soğumasıyla birlikte trajediye dönüştü. Samsun’a 6 çocuğuyla birlikte gelen ve halı üzerinde yaşamlarını sürdüren Usame Teljbine’ye Kimse Yok mu Derneği sahip çıktı.

Başta büyükşehirler olmak üzere tüm Türkiye’de parklarda, cami önlerinde, köprü altlarında biraz daha şanslı olanlar ise kiraladıkları kapısı, camı kırık gecekondu evlerde yaşam mücadelesi veren Suriyelilere Kimse Yok mu Derneği yardım etmeye çalışıyor.

Suriye’nin Halep şehrinde yaşayan ve 3 ay önce Türkiye’ye gelen kendisi eşi ve oğlu öğretmen olan Usame Teljbine, Canik ilçesi Soğuksu mahallesinde kiraladıkları bir gecekondu evde 6 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor.

Baba Teljbine, şunları ifade etti: “Oğlum Akdeniz anemisi hastası olmasına rağmen her gün çıkıp iş arıyor bende aynı şekilde iş arıyorum ama kimse bize iş vermiyor. Burada komşuların yardımlarıyla yaşamaya çalışıyoruz. Kış geldi havalar soğudu komşular fazla olan eşyalarını getirip veriyorlar. Ben yardım için Kimse Yom mu Derneği'ne gittim. Sağ olsun onlarda eşya vereceğiz dediler ve getirdiler. Allah onlardan razı olsun.”

15 yaşında olan ve okumak istediğini belirten kız çocuğu Nijmiya Teljbine ise “Eskiden halının üzerinde oturuyorduk. Sonra Kimse Yok mu Derneği bize koltuk, yatak, ocak her şeyi getirdi. Kıyafetler yiyecekler de verdiler, bize en çok onlar yardım etti. Bize diyorlar ki, ‘Türkiye devleti size bakıyor maaş veriyor’ eğer biz devletten para almış olsak bizim bu eşyalara ihtiyacımız olmazdı. Benim abim iş bulup çalışmak istiyor ama o işyerleri yok diyor. Mesela ben kuaför gibi elbise mağazası gibi yerlerde çalışmak istiyordum ama onlar iş yok diyorlar. Yani bizim durumları iyi biliyorlar. Ama komşular ve Kimse Yok mu Derneği bize yardım ediyor.” diye konuştu.

Ayrım yapmadan tüm ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çalıştıklarını kaydeden Kimse Yok mu Derneği Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay, “Ocak ayından itibaren yüzlerce yerli ve yabancı aileye gıda, giyecek, ev eşyası, yakacak ve okul malzemeleri olarak toplamda 561 bin 526 liralık yardım yaptık. Şimdi kış ayına girdiğimizden dolayı ihtiyaç sahiplerine daha çok yardım yapmayı arzu ediyoruz. Bu anlamda gönüllülerimize ve bağışçılarımıza bir kez daha yardım etmeleri için ricada bulunuyoruz. Amacımız başta çocuklar olmak üzere kimsenin kış gününde soğuktan ve açlıktan zarar görmemesi.” dedi.