1 Aralık 2014-1 Nisan 2015 tarihleri arasını kapsayan kış lastiği uygulaması bugün sona erdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren lastikçilerin yolunu tutan araç sürücüleri, 25 ile 70 lira arasında değişen miktarlarda ücret ödeyerek kışlık lastiklerini söktürüp yazlık lastiklerini taktırdı. Alınan ücret lastik otel uygulamasını da kapsıyor.

Lastikçiler, sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun mesai harcadı. 'Sökme, takma, balans, hidrojen basma ve saklama' hizmetlerini paket olarak vatandaşların takdirine sunan lastik bayileri, kış lastiğini söktürüp yazlık taktırmak isteyen vatandaşlardan en az 25 lira talep ediyor. Paket hizmet alanlar, Bursa'da 25 ile 70 lira arasında değişen miktarlarda ödeme yaparak lastiklerini emin ellere teslim ediyor. Bazı lastikçiler ise randevu uygulaması başlattı.

GÜNE HIZLI BAŞLADIK, İŞLERİMİZ KAÇTA BİTER BİLMİYORUZ?

Lastik bayiliği yapan Mustafa Özyavuz, "Müşterilerimizi telefonla randevu ayarlıyoruz. Saklamalarda randevu veriyoruz. Sabah başladık. Söküp takma balans, hidrojen basma ve saklamayla birlikte 50 lira ücret alıyoruz. Müşterilerimize yük vermiyoruz biz o saklama yükünü çekiyoruz. Müşterilerimiz de mağdur olmuyor. Lastiklerini bir telefonla aynı şekilde randevuyla söküp takıyoruz. Balansını, hidrojenini, basıp uğurluyoruz." dedi.

Yalçın Balat isimli lastik bayi ise şunları söyledi: "Şükürler olsun bugün işlerimiz çok yoğun. Aslında son bir aydır kışlık yazlık değiştirme olduğu için işlerimiz yoğun. Saklama ücretini almıyoruz, sökme, takma 50 lira. Balans ayarı için de sibobu içinde, saklama oteline de ücret almıyoruz. Çok yoğun başladı, artık işlerimiz kaçta biter bilmiyoruz."

Sürücüler de "Aracımızın performansının artması için kışlık lastiklerimi söktürüp, mevsimlik lastikleri taktırıyoruz." diye konuştu.

1 Aralık 2014-1 Nisan 2015 tarihleri arasında kış lastiği takmayanlara 571 lira ceza kesiliyordu.

Kış lastiği uygulaması, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsıyor.