Bursa'da, okullarda yardımcı hizmetli olarak çalıştıkları sırada il özel idaresinin kapanmasının ardından bütçe yokluğu gerekçesiyle geçtiğimiz 31 Aralık günü işten çıkarılan 460 hizmetli, yeniden işlerine kavuşmak için bugün Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'ne çıkarma yaptı. Çocukları ve eşleriyle Milli Eğitim Müdürlüğü'nden meclis salonunun bulunduğu alana kadar yürüyen hizmetliler polis engeliyle karşılaştı. Bu esnada binaya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin, "Dört aylığına işçilerimizin maaşını biz vereceğiz, diğer dönemler için de ilçe belediyeleri yardımcı olacak." açıklamasıyla gerginlik son buldu. İşçilerden 6 kişi, arkadaşlarını temsilen meclis salonuna girebildi.

Öğleden sonra Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan hizmetliler ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısının yapılacağı Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Göç İdaresi İl Müdürlüğü binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe ellerindeki dövizlerle küçük iki kız çocuğu da katıldı. Yürnüyerek meclis toplantısının yapılacağı bina önüne gelen kalabalık, polislerin 'Giremezsiniz' uyarısıyla sarsıldı. Belediye meclis toplantısına girmek isteyen kalabalık ile polisler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Kendilerinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduklarını söyleyen hizmetliler, nüfus cüzdanlarını göstererek kendilerini içeriye almayan görevlilere tepki gösterdi.

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ile MHP Belediye Meclis Üyesi İhsan Bilgili, meclis toplantılarının halka açık olduğunu söyledi. Uzun süren diyaloglara rağmen kalabalık içeriye alınmadı. Bu sırada toplantı için bina önüne makam aracıyla gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Konu, bize dün akşam iletildi. Dört aylık biz karşılayacağız, diğer dönem için de ilçe belediyeleri karşılayacak." dedi.

Altepe'nin bu açıklamalarıyla gerginlik sona erdi. Kalabalığı temsilen 6 kişi, meclis toplantısının yapıldığı salona girdi. Toplantının başında söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şunları kaydetti: "Milli Eğitim Bakanlığı zaten 250 kadro tahsis etmiş, kalan 200 kişinin bu dönem masraflarını biz karşılayacağız, Diğer dönemler için de ilçe belediyeleri işçilerimizi değerlendirecek."

Altepe'nin bu açıklamasının ardından hizmetliler salondan ayrıldı.