Kışanak ve BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir mahkumu ziyaret etti. Cezaevinde bulunan Aysel Doğan ile bir süre görüşen Kışanak, cezeavi çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Geri çekilme sürecinin durdurulması bir güven sorununun göstergesidir. Sürecin sıkıntıda olduğunun, gerilimli olduğunun göstergesidir. Bu konuda ihtiyacımız olan demokratikleşme adımlarını atarsak, bu müzakere sürecinin de sağlıklı bir şekilde ilerlemesine katkıda olacaktır" ifadelerini kullanan Kışanak, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki cezaevlerini ziyaret ettiklerini, yaşanan sorun ve sıkıntılarla ilgili bilgi aldıklarını söyledi.

Elbistan'a da bir arkadaşlarını ziyaret etmek için geldiklerini belirten Kışanak, şöyle devam etti:

"Genel olarak arkadaşlarımızın merak ettiği konu dışarıdaki gelişmeler. En çok da süreci merak ediyorlar. Bu sorun çözülecek mi? Nereye gidecek? AK Parti'nin bugün bir toplantısı vardı, demokratikleşme paketi görüşülecekti. Temennimiz o ki bu konuda oyalayan, öteleyen yaklaşımdan biran evvel vazgeçilir. Türkiye'nin ihtiyacı olan bu adımlar acil olarak atılır. Türkiye'de bu konu gerçekten yanlış yerde tartışılıyor. Türkiye demokrasisinin eksikleri var. Bunun tamamlanması lazım."

Kışanak, Türkiye'ye evrensel hukuk kurallarını getirmeye çalıştıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

 "Dünya ve insanlık hangi evrensel değerlerle hangi hukuk normlarla demokrasiyi inşa etmişse, Türkiye'de de bunlar olsun. Bizim kimseden bir eksiğimiz yok. Türkiye'nin Avrupa'daki herhangi bir ülkeden bir eksiği mi var? Bizim halkımızın, bizim insanlarımızın demokrasiye layık olmadığını mı düşünüyorlar. Bir Fransız, İngiliz, Amerikalı demokrasiye layıksa, fazlasıyla bizde demokrasiye layık insanlarız."

Hükümetin Suriye politikasına değinen Kışanak, Türkiye'nin barışa ve siyasi bir çözüme destek vermesi gerektiğini kaydetti.

Kışanak ve Buldan, daha sonra ilçeden ayrıldı.