Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, uyuşturucu maddenin kolay bulunur olmasının ne yazık ki en fazla çocukların ve gençlerin böyle bir eğilim içerisine girmesine neden olduğunu söyledi.

Amed Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu’nun toplantısında konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, gençlerin zehirlemesine ve toplumun geleceğinin karartılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “Biz platform olarak her yerdeyiz, her yerde varız ve bunu durduracağız. Ayağınızı denk alın.” dedi.

Platform için bir yıl önce yola çıktıklarında ve ilk çağrıyı yaptıklarında herkesin ilgi göstermesini beklediklerini; ama bu kadar katılımın olacağını tahmin etmediklerini vurguladı. Başarılı bir yıl geçirdiklerini kaydeden Kışanak, şu değerlendirmelerde bulundu: “Başarılı bir yıldı. Öngördüğümüz çalışmaların çok büyük bir kısmını gerçekleştirdik. Kentimizde bu konu da bir farkındalık ve duyarlılık oluşturmak, belediye personelinin eğitimi, eğitim kurumlarında eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi, profesyonel hizmet sunabilecek bir merkezin kurulması, uzman personeli istihdam edilmesi gibi çalışmaları gerçekleştirdik. Bütün bu çalışmalara ışık tutacak saha çalışmasıdır. Şimdiye kadar Türkiye’de yapılmış en kapsamlı saha çalışmasını yaptık. 10 bini aşkın kişiyle görüşülerek sorunun boyutları ve hangi yönde mücadele geliştirebilirsek başarılı olabiliriz sorusuna yanıt olabilecek veriler ortaya çıkarıldı. Bu verilerin ışığında çalışmalarımızı yaptık.”

Kışanak, bir yıllık çalışma sayesinde özellikle gençleri ve çocukları hedef alan madde tacirlerinin kısmen de olsa gerilediğini söyledi. Kışanak, “Bu kentin iradesine karşı kimse, kimlerle, nasıl işbirliği yapıyorlar, bizi ilgilendirmiyor; ama bunu sürdüremezler. Gençlerimizi zehirleyemezler, toplumun geleceğini karartamazlar, biz buna izin vermeyeceğiz. Biz platform olarak her yerdeyiz, her yerde varız ve bunu durduracağız. Çünkü geçen yıl yaptığımız saha çalışmasında dış etkenler çok fazla olduğunu gördük. Maddeye ulaşımın kolay olması en önemli etkenlerden biridir. Bunun bilinçli olarak yaygınlaştırılması ve sürekli kolay bulunur bir halde olması, ne yazık ki en fazla çocukların ve gençlerin böyle bir eğilim içerisine girmesine neden oluyor. O yüzden biz şunu söylüyoruz: Bu kadar kolay değil. Siz bu şehirde yapamayacaksınız, yaptırmayacağız.” ifadelerini kullandı.