Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın "Kardeşim ne Kürt sorunu ya. Artık böyle bir şey yok. Neyin eksik senin?" sözlerine Barış ve Demokrasi Partisi eski Genel Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’tan cevap geldi. Kışanak, “Doğrudur Türkiye’de artık Kürt sorunu yoktur. Kürtler, demokrasinin temel güç ve dinamiği haline gelmiştir. Buna karşı direnen kötü yönetici sorunu vardır.” dedi.

Diyarbakır’da düzenlenen Nevruz koşusuna katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kaşınak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılış töreni ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Balıkesir'de dile getirdiği, “Kardeşim ne Kürt sorunu ya. Artık böyle bir şey yok." ifadeleriyle ilgili soruyu yanıtladı.

Kışanak, “Değerli basın mensupları aslında ben bir yere yöneticiyim. Siyaset yapmıyorum. Bu nedenle cevap vermek benim görevim ve işim değil. Milletvekili ve parti yöneticisi arkadaşlarımız mutlaka bu konuda değerlendirmeler yapacaklar.” dedi. Ancak bu konuyla ilgili birkaç cümle söyleyeceğini belirten Kışanak, “Doğrudur, Türkiye’de artık Kürt sorunu yoktur. Kürtler, demokrasinin temel güç ve dinamiği haline gelmiştir. Buna karşı direnen kötü yönetici sorunu vardır.” ifadelerini kullandı.

“FAŞİST OTORİTER ZİHNİYETLER VAR”

Türkiye’de demokratik hak ve özgürlüklerden anlamayan gerici, faşist otoriter zihniyetlerin olduğunu belirten Kışanak, “Biraz bunlarla mücadele etmek gerekir. Bence işin özü budur. Kürtler çünkü son derece demokratik yol ve yöntemlerle temel hak ve özgürlüklerin ilerlemesi, demokrasinin yerleşmesi, çözüm sürecinin ilerlemesi için zaten üzerine düşeni fazlasıyla yapıyorlar.” diye ifade etti.

Kürtlerin anadil başta olmak üzere hala eksikleri olduğunun sorulması üzerine Kışanak, “Bu ülkede asıl sorun buna yeterince yanıt olmayan kötü yönetici sorunudur. Bu ülkede çözüm kapasitesine yeterince sahip olamayan, yeterince demokratik düşünemeyen, yeterince çoğulcu düşünemeyen, yeterince halkların çıkarını düşünemeyen yönetici eksiği var. Bence asıl sorun burada.” şeklinde konuştu,