Göz hastalıkları uzmanı operatör Dr. Halil Bayer, vücut direncinin düşmesine bağlı olarak kış mevsiminde diğer vücut enfeksiyonlarında olduğu gibi gözde de enfeksiyonlar oluştuğunu söyledi. Bu enfeksiyonlardan en önemlisinin adoneviral denilen göz hastalığı olduğunu belirten Bayer, hastalığın göz kapaklarının iç yüzeyini ve gözün beyaz kısmını kaplayan ince ve saydam zarın enfekte olması şeklinde kendini gösterdiğini kaydetti. Bayer, “Hastalık, gözde sulanma, yanma, ağrı, batma ve çapaklanma şikayetiyle kendisini gösterir. Bu durum gribal bir hastalık olan boğaz enfeksiyonlarından sonra sık görülür. Basit bir enfeksiyon değildir. Hastalığa sebep virüsün bazı tipleri kornea tutulumuna sebep olarak görme kaybına sebep olmaktadır. Tedavi görmek lazım.” dedi. Bu hastalığın bulaşıcı olduğuna dikkat çeken Bayer, bu nedenle kişisel eşyaların başkalarıyla ortak olarak kullanılmaması uyarısında bulundu.
Göz sağlığı için kapalı ortamlarda fazla kalınmaması gerektiğini de dile getiren Bayer, göz enfeksiyon hastalıklarının okullar, kreşler ve toplu yaşanan merkezler gibi havalandırmanın daha az olduğu yerlerde çabuk yayıldığına dikkat çekti.

Kışın kardan yansıyan güneş ışınlarından da gözün koruması gerektiğini vurgulayan Bayer, karlı havalarda koruyucu gözlük kullanılmasını önerdi. Göz Hastalıkları Uzmanı Bayer, “Kardan yansıyan ultraviyole güneş ışınları gözde hasar oluşturmaktadır. Özellikle kayak yapanlar ve karlı ortamlarda dolaşanlara, ultraviyole ışınlarına karşı koruyucu gözlükler kullanması gerekir.” diye konuştu.