Burdur Eğitim Gönüllüleri Derneği (BEGDER) ‘Kitap Okuyan Bilir’ kampanyasında derece yapan 60 öğrenciyi ödüllendirdi. Ege ve Marmara Eğitimciler Derneği Federasyonu’nun üye dernekleri ile beraber ortaklaşa düzenlediği kampanyaya bin 80 öğrenci başvurdu. Bir aylık sürede kitapları okuyan öğrenciler, Burdur Özel Alpaslan Ali Can Koleji’nde, okudukları kitaplardan sınava tabi tutuldu. Bin 80 öğrenciden başarılı olan 60 öğrenci için ödül töreni düzenlendi.

Burdur Özel Alpaslan Ali Can Koleji Sinema ve Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine il merkezi ve ilçelerden öğrenciler, veliler, öğretmenler ve BEGDER üyeleri katıldı. BEGDER Başkanı Necip Bedur, eğitim kalitesi yüksek olan Burdur'un seviyesini daha yüksek seviyelere çıkarmak istediklerini belirterek, "Son yıllarda yapılan sınavlarda sayısal derslerde bile yorum isteniyor. Soruları, kitap okuyanlar biliyor. Bizler de dernek olarak, kampanyamızın adını ‘Kitap Okuyan Bilir’ koyduk. Sınava müracaat eden, katılan, başarılı olan-olamayan, kitap okuyan tüm öğrencilerimize, velilerine ve kampanyamıza destek veren sponsorlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Komisyon Başkanı ve Dernek Üyesi Yaşar Bağrıaçık, “Kitle iletişim araçlarının en yaygın kullanıldığı günümüzde, iradesi ile kitap okuyan bu çocuklar geleceği şekillendirecek olanlar. Ön yargıların tavan yaptığı günümüzde, ön yargıları bırakıp, yarışmamıza katılan tüm öğrencilere teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere dernek yöneticileri tarafından ödülleri verildi. Yarışmaların tüm kategorilerindeki birincilerine tablet, ikincilerine bisiklet ve üçüncülerine de zeka oyunları ve kitap hediye edildi. Yarışmalar sonucu 2. sınıflarda Ayşe Enise Koşar, 3. sınıflarda Eray Erkuş, 4. sınıflarda Yusuf Çiloğlu, 5 ve 6. sınıflarda Alihan Aydoğdu, 7 ve 8. sınıflarda Ece Hız, liselerde ise Gamze Balcı birinci oldu.

Liselerde birinci olan Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi Öğrencisi Gamze Balcı, kitap okumanın hem güzel konuşmayı, hem de sınavlarda başarıyı getirdiğini ifade ederek, yarışmayı düzenleyen ve kendisine ödül veren dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Yüz yüze yapılan ‘Kitap Okuyan Bilir’ kampanyasının 3. sınavları internet üzerinden yapılacak. ‘kitapokuyanbilir.com’ internet sitesinden 29, 30 ve 31 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan sınavların başvuruları 6 Nisan 2015’te başlayacak.