İzmir'de, İZBAN trenlerinde kitap okurken çekilen fotoğrafı sosyal medyada büyük yankı yapan Ali Uçar’a bir destek de Şifa Üniversitesi Türkçe Topluluğu’ndan geldi. Topluluk üyesi öğrenciler, İZBAN’da kitap okuma eylemi yaptı, ardından da Uçar’la görüştü.

İZBAN'da, ayağında terliklerle kitap okurken çekilen fotoğrafı, "Entel olcam, kız tavlıcam diye kendini yırtan İZBAN kekosu, terliklerine bayıldım" notuyla sosyal medyada yayımlanan Ali Uçar, bir anda Türkiye’nin tanıyıp sevdiği bir kişi haline geldi.Ünlü ünsüz birçok isimden destek ve yardım mesajları yağıyor. Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun destek için yaptığı eylem ise Uçar’ı çok duygulandırdı. Duyunca soluğu Şifa Üniversitesi’nde aldı. Olayın sosyal medyada yayılması üzerine destek olmak isteyen Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Türkçe Topluluğu üyeleri, kitaplarıyla birlikte İZBAN’da eylem yaptı. Yolcuların şaşkın bakışları altında kitap okuyan Türkçe Topluluğu, daha sonra bu eyleme ilişkin fotoğrafları, sosyal medya hesaplarında yayımladı.

Bu destekten oldukça etkilenen Ali Uçar da teşekkür için Şifa Üniversitesi Türkçe Topluluğu’nu ziyarete gitti. Topluluğun kurucusu olan Öğretim Görevlisi Şenay Öztemel ve öğrencilerle Buca Kampüsü'nde buluşan Uçar, üniversitelilere karıştı, onlarla birlikte çimlere oturup kitap okudu.

'KÖY KÜTÜPHANELERİ KURABİLİRİZ'

Karşısındaki koltukta oturan birisi tarafından fotoğrafı çekilerek sosyal medyada yayımlamasının ardından bir anda hayatının değiştiğini belirten Ali Uçar, “Birden binlerce destek mesajı yağmaya başladı. Sosyal medya hesabıma, 30 binin üzerinde arkadaşlık isteği geldi. Birçok ünlü isim aradı; televizyoncular, gazeteciler beni programlarına konuk etmek istediler. Bazılarına katıldım. Bana kitap, hattâ kütüphane hediye etmek isteyen çok sayıda kişi çıktı. Şifa Türkçe Topluluğu’ndaki arkadaşlarla bunları da konuştuk. Neler yapabiliriz dedik ve gelecek kitap bağışlarını, kütüphanesi olmayan köylere yönelik bir kampanyaya dönüştürebiliriz diye düşündük. Böylece benim gibi koşullarda yaşayan binlerce çocuğu kitaplarla buluşturabiliriz. Arkadaşlarla bunun üzerinde çalışacağız.” diye konuştu.

OKU, DÜŞÜN VE KENDİNİ İFADE ET

Topluluğun kurucusu Öztemel ise topluluğu kurma hedeflerini ve Uçar’la tanışma öykülerini şöyle anlattı: “Türkçe Topluluğu kitap okumayı, düşünmeyi, Türkçe okuyup Türkçe yazmayı ve dilimize sahip çıkmayı hedefliyor. Kitap okuyup değerlendirip aynı zamanda bunları kendimizde harmanladıktan sonra bunları konuşabilmeliyiz. Bu bağlamda etkinlikler yapıyoruz. Ali arkadaşımızın sosyal medyada böyle haksızlığa uğraması üzerine biz de arkadaşlarımızla İZBAN’da kitap okuma eylemi yaptık. Çekilen fotoğrafları da arkadaşımıza destek ve moral olması için yine sosyal medya üzerinden kendisine ulaştırdık. O da çok mutlu olmuş ve arkadaşlarımızla tanışmak istedi, böylece biraraya geldik.”