Zonguldak'ın Devrek ilçesinde Eğerci Deresi'ne uçan otomobildeki genç polisin cenazesine ulaşıldı. Kaza sırasında yanında kız arkadaşı da bulunan Mahmut C.'nin, yardıma gelenlerden ilk olarak onu kurtarmalarını istediği, daha sonra sulara kapılarak gözden kaybolduğu öğrenildi.

Olay, dün saat 17.00 sularında, Yağmurca köyü yakınlarında meydana geldi. İsmi henüz belirlenemeyen kız arkadaşının da içinde bulunduğu 54 DD 573 plakalı otomobili kullanan, Devrek İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mahmut C., direksiyon hakimiyetini kaybederek Eğerci Deresi'ne uçtu. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar ve sürücüler yardıma koştu. Arabadan ilk olarak kız arkadaşının kurtarılmasını isteyen genç polis memuru, onun çıkarılmasının ardından fazla dayanamayarak sulara kapıldı. Yaklaşık 200 metre suda sürüklenen Mahmut C. gözden kayboldu.

Haber verilen arama kurtarma ekipleri, dün akşam karanlığına kadar arama kurtarma çalışması yaptı ancak sonuç alınamadı. Bugün saat 08.30 civarında Müdür Ahmet Güngör yönetimindeki Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Devrek Arama Kurtarma Eğitim Derneği ekipleri, yeniden çalışmaya başladı. Yaklaşık 30 kişilik ekiple yapılan 3 saatlik arama sonucunda Mahmut C.'nin cansız bedeni, olay yerinden yaklaşık 10 kilometre uzakta bulundu. Tabuta koyulan Mahmut C., yolda bekleyen cenaze aracıyla Devrek Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Kurtarılan kız arkadaşının ise aynı hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.

'ÖNCE KIZ ARKADAŞIMI KURTARIN' DEMİŞ

Köy sakinlerinden Asım Gökçeoğlu, kazayı gören bir kamyoncunun gençlere yardıma koştuğunu, o sırada polis memurunun, ilk olarak kız arkadaşının kurtarılmasını istediğini söylediğini anlattı. Gökçeoğlu, "Genç kızın kurtarılmasının ardından sürücü sulara kapıldı. 200-300 metre sürüklendikten sonra gözden kaybolmuş." dedi.

Devrek Arama Kurtarma Eğitim Derneği Başkanı Abdurrahim Altıntaş ise genç polisin cenazesini, su üzerinde dala takılı olarak bulduklarını söyledi. Altıntaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Olay yerine yaklaşık 10 kilometre mesafede, Çay köyü mevkisinde diğer ekip arkadaşlarımızla bulduk." şeklinde konuştu.

Jandarma ekipleri, gazetecilerin uzaktan dahi görüntü almasına müsaade etmedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.