Türk Kızılayı’nın 2005 yılından bu yana devam ettirdiği ‘Hedef 25 Projesi’ Bursa Uludağ Üniversitesi'nde de devam ediyor. Özellikle 18-25 yaş aralığında olan üniversiteli gençlere yönelik kan bağışçısı kazanımının artırılması ve bu anlamda duyarlılık sağlanması adına yürütülen proje, özellikle gönüllü üniversite öğrencileri tarafından yürütülüyor.

Uludağ Üniversitesi'nde okuyan gönüllü öğrenciler tarafından yürütülen çalışmada, özellikle Mediko önünde dağıtılan tanıtım afişleri ve broşürlerle kan bağışı toplanmaya çalışılıyor. Gönüllü öğrencilerin boş zamanlarından fedakârlık ederek yürüttükleri çalışma, bütün zorluklara rağmen yürütülmeye çalışılıyor. Fedakâr öğrenciler, yaşadıkları bütün zorluklar ve hayal kırıklıklarına rağmen bir hayat kurtarabilmek için elinden geleni yapıyor.

KIZILAY’IN HEDEF 25 PROJESİ

Projenin gönüllü elçilerinden UÜ Kamu Yönetimi ikinci sınıf öğrencisi Ayşe Topal, Kızılay gönüllüsü olarak boş zamanlarında çalıştıklarını belirterek, “İnsanları bilinçlendirmeye çalışıyoruz ve kan bağışlamaları için davet ediyoruz. Ancak şu sıralar kötü. Biz yaklaşık 2-3 haftadır Medikodayız. Bizi çoğu tanıyor ve gelenler de zaten kan veren insanlar, biz de fakülteleri geziyoruz ama şu anda kötü.” dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan Hüseyin Furkan Yılmaz ise projeyi bütün olumsuzluklara rağmen yürüttüklerini belirterek, “Bu proje ile Uludağ Üniversitesi'nde kan bağışı bilincinin artırılması ve kan bağışının artırılması hedefleniyor. Bu projenin isminin hedef 25 olmasının anlamı ise üniversitenin yaş ortalaması 18 ila 25 olduğu için hedef 25 dendi. 2005 yılında başlatıldı bu proje, biz de bu projenin gönüllüleriyiz.” şeklinde konuştu.

Projenin iyi gitmediğinden yakınan Yılmaz, “Maalesef çalışmamız çok kötü gidiyor. Uludağ Üniversitesi bu konuda duyarsız ve bilinçsiz. Biz elimizden geleni yapıyoruz fakat arkadaşlarımız duyarsız. Elimizdeki broşürlerle de bazı hastalıklara karşı arkadaşları bilinçlendirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.