Mersin’in Silifke ilçesinde hizmet veren Türk Kızılayı Mükerrem Toker aşevinde bu yıl Ramazan ayı boyunca her gün yaklaşık bin kişiye iftar yemeği çıkacak.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla bir sene önce açılan Türk Kızılayı Mükerrem Toker aşevinde Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala, Ramazan ayı boyunca her gün yaklaşık bin kişiye iftar yemeği çıkacak.

Silifke’de hizmet veren Türk Kızılayı Mükerrem Toker aşevinde yıl boyunca cumartesi, pazar ve genel tatil günleri hariç ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaptığı yemek yardımı, Ramazan ayı süresince de her gün 50 kişilik gönüllü ekip ile ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılacak.

Yaklaşık bin kişinin yararlanacağı iftar dağıtım yemekleri, Ramazan ayının ilk günü olan 18 Haziran Perşembe günü başlayacak ve tüm Ramazan ayı boyunca devam edecek.
Yardım ve dayanışma duygularının yereldeki yansıması Kızılay Silifke Şubesi olarak Ramazan boyunca vatandaşlara hizmet vereceklerini belirten Türk Kızılayı Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren, şunları kaydetti: “Hayırsever Mürüvvet Türkili öncülüğünde yerel imkanlar ve Kızılay Genel Başkanlığı'nın destekleriyle beş katlı olarak yapılan binanın zemin ve birinci katında aşevi olarak hizmet veriyoruz. Otogar civarı Ayatekla otel yanında buluanan aşevimizde, sadece Ramazan ayı ile sınırlı olmadan yıl boyunca günlük yaklaşık dört yüz kişilik yemek çıkarıyoruz. Ramazan ayı süresince de yardıma muhtaç insanlarımıza 50 kişilik gönüllü ekiplerimizle her gün yaklaşık bin kişiye sefertasları ile sıcak yemek dağıtımı yapacağız. Aşevimize, kamu kurum ve kuruluşların gıda desteği, Türkiye geneli ve Silifke’de yaşayan hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların yemek ihtiyacını karşılıyoruz. İnsanlarımız ayni veya nakti şartlı bağışta bulunabilirler. Adak kurbanlarını burada kestirebilirler. İyilik yolunda herkesi bu kervana katılmaya davet ediyoruz."