Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Türk Kızılayı Adana Şube yöneticileriyle gençliğe yönelik ortaklaşa projeler üreteceklerini söyledi.

Ataşbak, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Y. Ramazan Saygılı ile Türk Kızılayı Adana Şubesi Genel Hizmet Yöneticisi Gülderen Neşeliler’i makamında kabul ederek, çalışmaları hakkında bilgi edindi. Türk Kızılayı’nın çok hayırlı ve anlamlı görev yaptığını ifade eden Ataşbak, bünyelerinde faaliyet gösteren Seyhan ve Yüreğir Gençlik Merkezleri lider ve üyelerinin desteğiyle Türk Kızılayı yöneticileriyle ortaklaşa projeler üreteceklerini açıkladı. Ataşbak, Türk Kızılayı gibi topluma yararlı çalışmalar yapan kuruluşlarla koordineli çalışacaklarını, önümüzdeki hafta Atatürk Parkı’da Kızılay Adana Şubesi’nin etkinliğine destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti anlatan Kızılay Şube Başkanı Saygılı, insanlığa 147 yıldır çok ciddi ekiple hizmet verdiklerini, dünyada da 5 büyük yardım kuruluşu olduklarını, sahip olduğu bilgi birikimi, deneyimleri, teçhizatı ve insan kaynağıyla uluslararası vizyon taşıdıklarını belirtti.

Başkan Saygılı, misyonları gereği Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi'nin temel ilkeleri olan 'insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik' çerçevesinde çalışan bir yardım kuruluşu olduklarını, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile her türlü projeye açık olduklarını ifade etti.