Kırıkkale’de, Kızılırmak Nehri’nde amatör balıkçılar tarafından özelliğini yitirmiş uçaksavar, havan, obüs ve el bombasından oluşan 130 adet mühimmat bulundu.

Alınan bilgiye göre, Selim ve Yusuf Şahiner isimli balıkçı kardeşler, öğle saatlerinde nehirde balık avlarken bombaya benzer bazı cisimler fark etti. Olayın polise haber verilmesi üzerine bölgede güvenlik önlemi alındı, çalışma başlatıldı. Kapulukaya Barajı kapaklarının kapatılmasının ardından
suya giren ekipler mühimmatı çıkarttı. Olay yerine gelen Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Mühimmat Fabrikası Müdürü Said Altıntaş, sudan çıkarılan mühimmattan bir kısmının MKEK yapımı olduğunu söyledi.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü bomba uzman ekipler, uçaksavar, havan, obüs ve el bombasından oluşan 130 adet mühimmatın özelliğini yitirmiş eğitim mühimmatları olduğunu tespit etti. Polis, mühimmatların nehre nasıl ve kimler tarafından atıldığını tespit etmek için çalışma başlattı. Bulunan mermiler incelenmek üzere Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Uzun zaman amatör balıkçıkla uğraştıklarını açıklan Selim ve Yusuf Şahiner kardeşler, “Sık sık Tüpraş Rafinerisi Köprüsü üzerinden olta atıyoruz. Bu bombaları ilk defa gördük. Durumu polise haber verdik. Polis gelerek inceleme başlattı.” dedi