Mardin’in Kızıltepe ilçesinde aşırı radikal örgüt IŞİD’in köylerde vatandaşlara rahatsızlık verdiği ve gece saatlerinde kapıları çalarak tehdit ettiği yönündeki iddialar kaymakamlık tarafından yalanlandı.

Kızıltepe Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, adı geçen köylerde vatandaşlarla görüşüldüğü ve zaman zaman yaşanan ‘kapı çalma’ olaylarının yaşanmasına rağmen yabancı bir şahıs veya yabancı plaka tespit edilmediği vurgulandı.
Olaylar üzerine köylülerin Alo 156 Jandarma hattını arayarak ihbarda bulunduğu kaydedilen açıklamada, jandarma kolluk kuvvetinin zırhlı araçlarla önleyici devriye görevine çıktığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: "Son dönemde Kızıltepe ilçesine bağlı bazı mahallelerde gece geç saatlerde kimliği belirsiz şahıslarca kapı çalma olaylarının meydana geldiği duyumları üzerine konu ile ilgili olarak olayların meydana geldiği mahallerde vatandaşlar ile görüşmeler yapıldı. Araştırmalar neticesinde olayların ilk olarak yaklaşık bir, bir buçuk ay önce meydana geldiği ve 2- 3 gün kadar devam ettiği, sonrasında kesildiği, yaklaşık 4 -5 gün kadar önce kapı çalma olaylarının 3 ayrı mahallede tekrar meydana geldiği, vatandaşların mahallelerde şüpheli şahıs veya araç ile yabancı şahıs ya da yabancı plakalı araç görmediği öğrenildi.

Mezkur olayların muhtemelen o yerleşim yerlerinde ikamet eden bazı şahıslarca vatandaşları tedirgin etmek ve korkutmak maksadıyla gerçekleştirmiş olabileceği değerlendirilmiştir. Söz konusu yerleşim yerlerinin muhtarları ile yapılan görüşmelerde o yerleşim yerlerinde varsa geçici köy korucularıyla vatandaşların şüpheli gördükleri her şahıs ve araç ile ilgili 156 Jandarma imdat ve Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanlığının santral telefonlarına ihbarda bulunmaları istenmiş ve olayların olduğu bölgelere zırhlı araçlar desteğinde önleyici kolluk devriyeleri gönderilmiştir."