Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi(HDP) Mardin il teşkilatı, Cizre'deki olayların protesto edileceği mitinge katılım çağrısı yaptı.

DBP, HDP Mardin il örgütü öncülüğünde Cizre'de yaşanan olaylara dikkat çekmek amacıyla 25 Ocak'ta Kızıltepe ilçesinde miting düzenlenecek. Düzenlenecek mitinge ilişkin DBP Mardin il binasında basın toplantısı yapılarak katılım çağrısı yapıldı. DBP Mardin İl Eş Başkanı Ömer Öcalan, Cizre'de yaşanan olayların barış sürecinde devlet nezdinde yapılan provokatör olaylar olduğunu belirterek, "Cizre'de yaşanan olaylar barış sürecinde devlet nezdinde yapılan darbelerdir. Bizler yaşanan olaylara son vermek, barış sürecinin daha iyi işlenmesi ve Cizre halkının yanında olduğumuzu göstermek amacıyla 25 Ocak Pazar günü saat 12'de Kızıltepe Newroz alanında miting düzenleyeceğiz. Bu konuda tüm Mardin halkının duyarlı olmasını ve barışa destek vermek için katılım sağlamalarını bekliyoruz." dedi.

Açıklamada PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasına da değinen Öcalan, "Sayın Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyamıza ilişkin de 1 Şubat'ta yapacağımız basın toplantısı ile basına deklere edecek ve istediğimiz hedefe ulaşmış olacağız. Bu konuda da halkımıza daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Sayın Öcalan'ın özgürlüğü Kürt halkının yanı sıra tüm halkların özgürlüğü demektir." ifadelerini kullandı.