Ankara'da yüze yakın vatandaşın hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili olarak katıldığı bir etkinlikte açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Ankara'da meydana gelen olay, hepimizin yüreğini dağlamıştır. Ankara ağlıyorsa Lefkoşa gülemez. Türkiye ağlıyorsa KKTC gülemez. Bu nefretle kınanması gereken eylem hiçbir şart altında maruz görülemez, gösterilemez." dedi.

Etkinlikte söz konusu saldırının nereden gelirse gelsin kınanması gerektiğine dikkat çeken Akıncı, "Bu büyük acıya neden olan terör eylemini gerçekleştirenler hangi amaçla olursa olsun ve nereden kaynaklanıyorsa kaynaklansın kim olurlarsa olsunlar. Bu nefretle kınanması gereken eylem hiçbir şart altında maruz görülemez gösterilemez. Masum insanların canını alarak hiçbir hedef gerçekleştirilemez. Hiçbir başarı sağlanamaz. Bunun altını çizmek istiyorum. Bazen her türlü eylem mübah gösterilir, amaç kutsanır ve o amaca giden yollar maruz gösterilir. Böyle bir şey olamaz." açıklamalarında bulundu.

"YAŞANAN BU OLAYLARIN ARTIK SON BULMASINI YÜREKTEN DİLİYORUM"

KKTC halkı olarak büyük bir acı içerisinde olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı şunları söyledi: "İnsanlık adına gerçekten çok büyük bir acı içerisindeyiz. Bu sadece Türkiye'nin acısı değil, Türk halkının acısı insanlığın acısıdır. Eminim ki bütün dünya bu eylemi kınamakta ve lanetlemektedir. Bizler de KKTC'de yaşayan insanlar olarak bu olayı bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Hepinizin duygularına tercüman olduğumu bilerek tüm Türkiye'nin acısını yürekten paylaşıyoruz. Bu acıların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Türkiye'nin barışa, huzura, istikrara en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde yaşanan bu olayın artık son olmasını yürekten diliyorum. Yolda gelirken görebildiğim kadarıyla 95 can gitti. İnşallah daha da artmaz. Bütün yaşamını kaybeden kardeşlerimiz Allah'tan rahmet geride bıraktıklarına başsağlığı diliyorum."