Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ilk resmi yurtdışı gezisini Ankara’ya yaptı. Mustafa Akıncı, Esenboğa Havalımanı'na gelişinin ardından ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu eşliğinden Anıtkabir’i ziyaret eden KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Aslanlı yoldan yürüyerek, mozoleye geçti. Çocukların sevgi gösterisine el sallayarak karşılık veren Akıncı, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.
İstiklal Marşı sonrası Anıtkabir önünde hatıra fotoğrafı çektiren Akıncı, Misak-ı Milli Kulesi’nde bulunan anı defterine duygularını yazdı.

Akıncı, “Bölünmüş bir imparatorluğu küllerinden yaratarak kurulmasına öncelik ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar laik ve demokratik bir ülke olarak yaşayacağı kuşkusuzdur. Atatürk devrimlerini ilk günden itibaren hiçbir zorlama olmadan benimseyip uygulamış halkın bir cumhurbaşkanı olarak huzurlarınızda saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun.” ifadelerini kullandı.