Şişli’de gece yarısı bir kuyumucunun klimasını söken hırsızlar, içeri girerek yaklaşık 1 milyon lira değerindeki altınları alarak kaçtı. Sabah dükkanını açan iş yeri sahibi ise büyük şok yaşadı. Kuyumcudaki bütün altınları alarak kayıplara karışan soyguncuların daracık yerden içeri girmesi, herkesi hayrete düşürdü.

Olay Osmanbey’de bir kuyumcu dükkanında yaşandı. İddiaya göre gece yarısı kuyumcu dükkanının önüne gelen soyguncular, iş yerinin ön tarafında bulunan klimayı söktü. Klimanın bulunduğu yerden içeri giren hırsız ya da hırsızlar, iş yerindeki kasayı patlatıp, bütün altınları çaldı. Reyonlardaki altına varıncaya kadar toplayan soyguncular, olay yerinden hızla uzaklaştı.

İŞ YERİ SAHİBİ DÜKKANA GELDİĞİNDE ŞOKE OLDU

Kameralara görüntü vermek istemeyen iş yerinin sahibi sabah dükkanı açmaya geldiğinde şoke oldu. Olay hemen polise bildirildi. Polis, kuyumcuda parmak izi incelemesi yaptı. Çevrede güvenlik kamerası bulunmaması polisin işini zorlaştırdı. Yaklaşık 30 metre mesafede bulunan MOBESE kayıtları incelemeye alındı. Polis yaklaşık 1 milyon lira değerinde altın çalan soyguncuları yakalamak için çalışma başlattı.

Çevredeki esnaflardan Kemal Sukuşu olayla ilgili, “Bu ara çok hırsızlık oluyor. Klimayı söküp içeri girmiş. Zayıf olduğu için sığmış galiba. Cadde işlek ama hiç kimse fark etmemiş. Sahibi geldiğinde böyle gördü. 1 trilyona yakın altın çalmışlar. Hiçbir şey bırakmamışlar.” ifadelerini kullandı.