Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Gündoğdu Turizm Merkezi'nde (GTM), bir beş yıldızlı otelin alt katında klor ve kimyasal bileşenlerle oluşan zehirlenmeye bağlı olarak 70 turist ve otel çalışanı 'tedbir' amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Manavgat GTM'nde beş yıldızlı 340 turistin tatil yaptığı otelde, zehirlenmenin havuz yıkama malzeme bileşenlerinin, temizlik yapılırken karıştırılmasına bağlı oluştuğu ifade edildi. Olay sonrası Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, otel yönetimine 'Geçmiş olsun' diyerek zehirlenme ile ilgili bilgi aldı. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Sözen, temizlik malzemesi kimyasallarının karıştırılmasına sebebiyle otelin alt katında zehirlenme olduğunu söyledi.

Otelde 340 turistin tatil yaptığını ve gazdan etkilenme nedeniyle 70 otel çalışanı ve turistin Manavgat'taki hastanelere kaldırıldığını belirten Sözen, "Hastanelere kaldırılan turistlerin hepsi 'tedbir amaçlı' kaldırılmıştı. Hiçbirinin hayati tehlikesi yoktur. Temizlik malzemeleri kimyasallarının bileşiminde oluşan gaza bağlı dumandan etkilenme var. Hastanelere kaldırılan turistler de ülkemizin misafiri olduğu için tedbir amaçlı kaldırıldı. Otel yönetimi hastanelere kaldırılan turistlerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Hepsinin sağlık durumu iyi. Bölge turizmi olumsuz etkileyecek bir durum yok. Sıkıntılı bir durum yok, hastanelere kaldırmalar tamamen tedbir amaçlı." diye konuştu.