Kahramanmaraş'ta kilosundan dolayı devlet hastanesine kabul edilmeyen 230 kiloluk Firdevs Yaylacık’ın (48) tedavisine Osmaniye’de özel bir hastanede başlandı. Osmaniye'deki özel hastane sahibi, televizyondan izlediği kadının tüm tedavi masraflarını üstlendi.

4 yıldır yatağa bağlı kaldığını belirten Firdevs Yaylacık, "Kriz geçirmiştim Kahramanmaraş'ta, Necip Fazıl Şehir Hastanesine gittik ama beni almadılar. İçeriye girdik, aynı buradaki gibi yatak vardı. Ranza taşımaz diye kabul etmediler. Daha önce Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde 5 ay tedavi gördüm. Sağ olsunlar, doktorum Alparslan hocama teşekkür ederim. Diyarbakır'da işler iyiydi, eve gelince stres ve sıkıntıdan 4 yıldır bu haldeyim. Ambulansla geldim, yürüyerek çıkmak istiyorum." diyerek, Osmaniye'deki özel hastane yetkililerine teşekkür etti.

İlk muayenesini yapan Op. Dr. Kenan Yüce, hasta için bir yol haritası çıkardığını belirterek, "Hastanın bu durumdan kurtulması için ameliyatsız tedavi olmaz. Gelinen bu noktadan sonra endokrin tedavisinden sonuç alınamaz. Bu benim ilk ameliyatım değil, daha önce bu kilodakilere ameliyat yaptım. Hastamızın sağlığı yerinde olduğu, akciğerleri iyi olduğu için tek aşamada 2 ameliyatı birden yapacağız." dedi. Vücut kitle indeksi 50'den yüksek olan hastaların cerrahi müdahale ile midelerinin küçültüldüğünü belirten Yüce, "Bazen hastalar bizim yaptığımız ameliyatı sabote edip bizi kandırıyorlar. Şeker yiyorlar, dondurma yiyorlar, sıvı gıda alıyorlar. Sıvı gıda alanlar ne yaparsanız yapın ameliyatlarda çare olmuyor. Onlar için geliştirilmiş bir yöntem var. O da bağırsağı kısaltmaktır. Bağırsak kısaltılarak emilimi ve emilen maddeyi azaltacağız. Bu hastamız için 1,5 yılda hedeflediğimiz kilo 85-90 kilodur." şeklinde konuştu.

Hastanın durumunu televizyonlarda görüp etkilendiğini belirten hastanenin yönetim kurulu Başkanı Dursun Taşçı, "Televizyon izlerken hastanelerin 'yatağımız taşımaz' diye kabul etmediği yazısını görünce duygulandım. Sabah işe gelince hocalarımı toplayıp durumu anlattım. Ablamızın durumunu internet öğrenip kendisine ulaştık. Ablamızın hastalığından ve kilosundan dolayı pahalı bir ameliyat olmasına rağmen biz hastane olarak herhangi bir ücret talep etmeyeceğiz." açıklamasında bulundu.