KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük ve Meclis Başkanı M. Hanifi Öksüz ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Zabun, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Akif Gölcü, Sıddık Ciğer, Hüseyin Özdal, Salih Ziya Gümüşer, Adnan Toprak ve Fürkan Bayazıt Kahramanmaraş İdare Mahkemesi Başkanı Orhan Akıncılar ile bir araya gelerek yeni görevlerinin hayırlı olmasını dilediler.

Kahramanmaraş'ta dosya sayısının ve iş yükünün azaltılması bakımından, İdare Mahkemesinin ihdas edilmesinden duydukları memnuniyeti belirten Kemal Karaküçük, şöyle konuştu; “Şehrimiz adına atılan çok güzel bir adım olduğunu düşünüyoruz. Dünya ülkeleri arasında Türkiye ekonomik yönden 16. büyük ekonomiye sahiptir. Kahramanmaraş'ta Türkiye'de 16. büyük ekonomidir. Hedefimiz ilk on ülke arasına girmek.” dedi. Karaküçük şöyle devam etti: “Kahramanmaraş bugün 5 milyar dolar özel sektör yatırımına imza atarak 8,5 milyar dolar toplam ticaret hacmi, 3,5 milyar dolar sanayi hacmi ve 100 bin kişilik istihdam yapısı ile 2 milyar dolar dış ticaret hacmi üreten önemli bir sanayi merkezidir. Bu itibarla, ortaya çıkan uyuşmazlıklarda İdare Mahkemesinin sorunları hızlı ve etkin şekilde çözüme bağlaması oldukça rahatlatıcı bir unsur olacaktır”.

İş potansiyeli bakımından İdare Mahkemesinin şehir için bir gereklilik olduğunu kaydeden Orhan Akıncılar, Kahramanmaraş'ın büyükşehir olmasıyla ihtiyaçlarının artacağını bu doğrultuda daha büyük bir mahkemenin daha çok katkı sağlayacağını belirtti. Akıncılar; “Daha önce Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi, Kahramanmaraş'a da bakıyordu. Bu durum hem vatandaşların gelip gitmesi bakımından hem de iş potansiyelinin düşmesi bakımından olumsuz etkiliyordu. Bu noktada atılan adım şehri çok olumlu etkiledi. Türkiye standartlarına nazaran çok iyi bir Adliye Sarayı olmasına rağmen şehrimizin büyükşehir olmasıyla iki-üç sene sonra yetersiz kalabilir. Türkiye'nin her yerinde yapılan adliyeler günümüze uyarlanarak yapılıyor fakat dikkat edilmesi gereken unsur nüfus arttıkça daha büyük bir adliyeye ihtiyaç duyulacaktır. Bu şehirde dikkatimi çeken unsurlardan birisi de bireyler yaşadıkları olumsuzlukları hemen adliyeye taşımıyor, aralarında çözmeye çalışıyorlar. En son çare olarak adliyeye başvuruyorlar. Bu olumlu ve pozitif davranışlarını takdir ediyorum” dedi.