İzmir’de terör örgütü IŞİD’in Kobani'deki saldırıları üzerine düzenlenen gösterilere katılan, aralarında HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur’un da bulunduğu sanıkların yargılandığı davaya devam edildi.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen dağılmama, mala zarar verme, silahlı terör örgütüne üye olma, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma suçlarından yargılanan tutuksuz 14 sanık ve avukatları katıldı. Tanıkların dinlendiği duruşmada, gelmeyen tanıkların sonraki celseye zorla getirilmesine, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nden eyleme ilişkin görüntülerin istenerek duruşmada seyredilmesine hükmedildiği belirterek, duruşma 18 Haziran 2015'e ertelendi.

Davayı takip eden HDP Mersin milletvekili ve İzmir 1. bölge milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, partililerle birlikte basın açıklaması yaptı. Türkiye'de düzenlenen protestolarda da 51 insanın öldürüldüğünü ancak bu insanların katillerinin değil, ölümlere haklı tepkisini gösterenlerin haksız yere yargılandığını söyledi. Kürkçü, “Kobani’nin IŞİD barbarları tarafından teslim alınmasına karşı ayağa kalkanlar arasında İzmirlilerin de olmasından büyük gurur duyuyoruz. Bu insanlık görevini yerine getirdiği için il eş başkanımızın yargılanıyor olması çok trajiktir. İl eş başkanımızın bir yurttaşlık görevini yerine getirdiği için mahkum edilemeyeceğini çok iyi biliyorum.” dedi.