Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Kobani'de YPG saflarında IŞİD ile savaşırken yaralanan Ramazan Toy düzenlenen törenle teyzesinin kızı Cemile Kürkçi ile dünya evine girdi. Düğün törenine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu da genç çifte danışmanıyla altın bilezik gönderip telefonla arayarak tebrik etti.

İlçesinin Yoğunca Mahallesi'nde çiftçilik yapan 4 çocuklu Abdurrahman ve Güleser Toy çiftinin ilk çocuğu olan Ramazan Toy, geçen yıl Ocak ayında PKK'ya katıldı. Daha sonra Suriye'ye geçip Kobani'de YPG saflarında savaşan Ramazan Toy, 7 ay sonra IŞİD ile girilen çatışmada yaralanıp Şanlıurfa'daki tedavisinin ardından Siverek ilçesinde ailesinin yanına döndü. Teyzesinin kızı Cemile Kürkçi ile evlenen Ramazan Toy'un nikâh şahitliğini AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ve Kaymakam Hamza Erkal yaptı.

Nikâh töreninden önce Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’nun telefonunu arayan Başbakan Davutoğlu, damat ve gelin ile konuşarak mutluluklar diledi.

Başbakan ile konuşan anne Gülaser Toy, Türkçe bilmediği için tercüman aracılığı ile konuştu. Anne Toy başbakan ile konuşmasında çözüm sürecine değinirken şu ifadelere yer verdi; “Elinizden geliyorsa bu meseleyi çözün. Hepimiz bu meselenin çözülmesini istiyoruz. Benim için Kürt, Türk fark etmiyor, hepimiz biriz. Dağdakileri ve hapistekileri hepsini senden istiyoruz. Çözüm bekliyoruz ama senden daha fazla bekliyoruz. Herkesten daha çok sizden bekliyoruz. Allah senden razı olsun. Allah kimsenin gözünü uzak yerde bırakmasın"

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ise "Başbakanımız Çözüm Süreci'nin lider şahsiyeti olarak elbette bireysel hikayede hassasiyeti olan bir lider olarak, Ramazan kardeşimizin Cemile kardeşimiz ile yeni bir hayata başlamasında aynı samimiyetle sahiplenen bir Başbakan olarak, hem devletimizin bu evliğin gerçekleşmesindeki maddi ve sosyal destekleri bir tarafa aynı zamanda da kişisel olarak kendileri ile iletişim kurmayı arzu ettiler. Dolayısıyla bu nikah vesilesi ile gelin, damat ve anneleri ile görüşerek iyi dileklerini iletti. Ramazan kardeşimiz, Çözüm Süreci'nin gün gelecek sembolü olacak. Ramazanın hikayesi, çözümün hikayesi aslında. Bir milletin çözüme ve barışa nasıl sahiplendiğini somut bir göstergelerinden biri oldu. Bu anlamda da sayın başbakanımız tebrik ve takdirlerini ifade etti." dedi. Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Başbakan Davutoğlu tarafından gönderdiği altın bileziği ve kendisi adına geline bilezik taktı.

Takı töreninin ardından gelin ve damat halay çekti. Halayda gelin ve damat dolar yağmuruna tutuldu.