ABD uçakları Kobani'de hangi binanın IŞİD'e ait olduğunu, hangi sokakta çatışma olduğunu nereden bildiği merak konusuydu. Bu sorunun yanıtını Kobani sınırına giden ve çatışmaları yakından izleyen Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk köşesinde yazdı. 
İşte merak edilen sorunun cevabı:
KOBANİ'DE BULUNAN ABD'Lİ UZMAN EKİBİ PİLOTLARA LAZERLE YER GÖSTERİYOR
"Önce, Amerikan uçağının sesini duyuyorsunuz. Geliyor, hiçbir hava savunma direnişiyle karşılaşmadan, sanki bir tatbikattaymış gibi Kobani'nin üzerinden şöyle bir uçuyor, batıya, Yumurtalık bölgesine doğru ilerliyor, yükseliyor ve birkaç saniye sonrasında yeri-göğü sallayan o patlamayla karşılaşıyorsunuz. Mürşitpınar sınır kapısına 150 metre mesafedeydim, kapının hemen doğusunda, 200 metre uzaklıkta IŞİD-PYD çatışması sürüyordu. Zırhlı araçlar içindeki askeri yetkililer, bulunduğumuz bölgede uzun süre kalamayacağımızı, çatışan tarafların silahların menzilinde olduğumuzu söylediler. Füze zaten o sırada geldi. Büyük patlama ve sessizlik!.. Kalın siyah dumanın çıktığı noktada kaç kişinin öldüğünü bilmenize imkan yok, ama çatışmanın bir anda durması, çok şey ifade ediyor.
Kobani gibi küçük bir ilçenin içindeki sokak savaşına havadan nokta atışıyla bu ölçüde net müdahale “korunmaya çalışılan” taraftan da ölüme yol açmaz mı? “Kobani'de PYD'nin yanında Amerika uzman ekibi var, onlar, IŞİD mevzilerini lazer göstericiyle işaret ediyorlar, pilotlar yanılmıyorlar” diyor istihbarat kaynağı.
Pekiyi, o Amerikalı uzman oraya nasıl girdi?"