IŞİD’in sahur vakti Kobani’ye sızarak kadın ve çocuk demeden gerçekleştirdiği katliamların bilançosu daha da netleşmeye başladı. Kobani’de PKK/YPG ve şehre sızan IŞİD militanları arasında yaşanan savaş, tüm şiddetiyle sokak aralarında devam ediyor. Kobani’den dumanlar, sınırda ise analardan ağıtlar yükseliyor.

Sınırın sıfır noktasına gelerek IŞİD’in katlettiği yakınları için ağıtlar yakan Kobani halkı, bölgede ölü sayısının yüzlerce olduğunu ifade ediyor. Kobani’de bir hafta önce evlenen oğlu ve gelinini IŞİD militanlarının katlettiğini öğrenen Kobanili ana Adül, sınırın sıfır noktasında oğlu Amed ve gelini için yaktığı ağıtlarla herkesi gözyaşları içine boğuyor. Acılı anne Adül, "Daha bir haftalık damat oğlum Amed, kafir IŞİD tarafından Kobani’de katledilmiş, gelinimden ise haber alamıyorum. Kafir IŞİD’in Allah belasını versin.’’ diye feryat etti.

Öte yandan IŞİD katliamından kaçarak Mürşitpınar sınırı tellerine biriken Kobanililer halen Türkiye sınırından içeri alınıyor. Sınırda bekleyenlere asker ve vatandaşlar tarafından yiyecek içecek ve su yardımında bulunulduğu gözlemlendi.