Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, koalisyon değerlendirmesinde bulunarak, “İçerden istemem, dışarıdan istemem, şöyle olmasın, böyle olmasın, o varsa ben yokum. O, ona oy vereceği için ben vermem. O verdiği zaman ben kabul etmem. Böyle bir mantıkla geldik. Sonuç, eğer bir çözüm olacaksa AKP’nin içinde olacağı çözüm aritmetiğine mahkum ettiniz Türkiye’yi. Özeti bu.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç CHP Genel Merkezi’nde MYK toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu. ‘Sanki Türkiye’de seçim olmamış gibi’ ifadelerini kullanan Koç, “7 Haziran gibi bir takvim Türkiye’nin gündemine hiç düşmemiş. 7 Haziran’da AKP’ye ‘sen artık tek başına iktidarda değilsin’ mesajı verilmemiş gibi. Herşey 7 Haziran öncesi gibi gitmeye çalışıyor Türkiye. Şu anda geçici olarak görev yaptığı bilinen hükümet sayısız atamalar yapıyor. Bürokrasi içerisinde bir takım tasavvurlarda bulunuyor. Ankara ilinin merkezinde olduğu kentsel dönüşüm alanları ilan edebiliyor. Siyasi irade şu anda geçici olarak görev yaptığını ya da batıdaki tabirle topal ördek konumunda olduğunu bilmek zorunda. Öyle bir iklim yaratıldı ki sanki 7 Haziran’da hiçbir şey söylenmemiş. Bu yapı aynı iktidara belirli bir güçle, parlamento sayısal gücüyle devam edebiliyor. Bunu bir an önce sonlandırmak lazım. Demokrasi bu mantık içinde yürütülebilir mi?” şeklinde konuştu.

“AKP’NİN İÇİNDE OLACAĞI ÇÖZÜM ARİTMATİĞİNE MAHKUM ETTİNİZ TÜRKİYE’Yİ”

Koç, şöyle devam etti: "İçerden istemem, dışarıdan istemem, şöyle olmasın, böyle olmasın, o varsa ben yokum. O, ona oy vereceği için ben vermem. O verdiği zaman ben kabul etmem. Böyle bir mantıkla geldik. Sonuç, eğer bir çözüm olacaksa AKP’nin içinde olacağı çözüm aritmatiğine mahkum ettiniz Türkiye’yi. Özeti bu.”