Koç Holding'in düzenlediği 10. Koç Fest'in ikinci ayağı, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ)'nde başladı. Spor, müzik ve eğlenceyi biraraya getiren festival, final müsabakalarının yapıldığı yedi ilden biri olan Balıkesir'de 30 Nisan 2015'e kadar Koç Fest devam edecek. Rock grubu Athena'nın da konser verdiği festival, voleybol ve briç branşlarında üniversiteli sporcuların mücadelesine sahne oluyor. Viral videolar, teknolojik etkinlikler ve sosyal medya ile entegre edilmiş yarışmaların yapıldığı festivalde, dünyaca ünlü bilardocu Semih Saygıner de bir gösteri yaptı.

Koç Holding Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncel, Koç Fest'in ikinci final durağı olan Balıkesir'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Geçen dokuz yıla baktığımızda bu süre içinde üniversiteli sporcularımızın hem nitelik hem de nicelik olarak gelişimi heyecan verici. İlk yola çıktığımızda amaçlarımızdan biri, gençlerimizin spora olan ilgisini arttırarak ülkemizde hem sporun hem de fair play ruhunun gelişimine katkı sağlamaktı. Bugün gördüğümüz tablo, bu amacımızda önemli bir yol katettiğimizi gösteriyor ve bundan son derece mutluyuz."

Bu yıl Muğla'da başlayan ve Balıkesir'de devam eden finallerin 17 Mayıs'a kadar süreceğini kaydeden Tuncel, ardından sırasıyla Karabük, Sivas, Gaziantep, Antalya ve Isparta'da yapılacağı belirtti. Koç Fest'in bu yılki büyük finalinin 10-17 Mayıs arasında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde olacağını aktaran Müdür Tuncel, altı final şehrinde Athena'nın, büyük final şehrinde ise Mor ve Ötesi'nin konser vereceğini söyledi. Koç topluluğu olarak sporun yaygınlaştırılması adına, bu yıl da Koç Fest için önemli bir kaynak ayırdıklarını ifade ederek, "400 tedarikçi ve 250 kişiden oluşan saha ekibiyle dev bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Ekibimizde enerjimizi arttıran üniversiteli gençleri de istihdam ediyoruz." dedi.