CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, son 12 yılda kadına karşı yapılan şiddetin arttığına dikkat çekti. Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'makyaj yapan kadının kaportası bozuktur' sözünü hatırlatarak "Sende ne şanzıman kalmış, ne rot kalmış, ne balans kalmış. Kadın mıdır, kız mıdır bilemem diye ekliyor." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, CHP genel merkez binasında Merkez Yönetim Kurulu toplantısı devam ederken basın açıklaması yaptı. Koç, hırsızlıklar, arsızlıklar, yolsuzluklar, aldıkları rüşvetlerin belgeleri apaçık ortadayken, bunlarla uğraşanlara karşı yeni bir haysiyet cellatlığına soyunulduğunu ifade etti.

Avanta ve vurgun sermayesiyle kurulan havuz medyasının, aldıkları talimatlarla dört koldan saldırmaya başladıklarını kaydeden Koç, "Doğrudan aldıkları talimat ve tek merkezden planladıkları senaryolar üzerinde toplumu zehirliyor. İftiraların, pisliklerin en pespayelerini sergilemekten açıkçası utanmıyorlar da." diye konuştu.

"Kim AKP'nin hukuksuzluğunu, demokrasiyi katledişini, yüz binlerce namuslu yurttaşın hakkını çalmasını, yolsuzluklarını, rüşvetlerini cesurca dile getirirse şimdi ahlaksızca onları hedef haline getirme gayretine girişmiş bulunuyorlar." diye Koç, " Memleketin tüm alanlarını peşkeş çektiler. Rütbe sırasına göre, siyasi rütbelerine göre avantalarını aldılar, çaldılar ve biz gerçek dindarları tenzih ediyorum dindarız diye geçindiler. Kendilerine karşı direnenlere, karşı koyanlara karşı gaddar, zalim oldular, zulmettiler, vurun öldürün emri verdiler." şeklinde konuştu.

Koç, konuşmasına şöyle devam etti: "Bir tanesi diyor ki, 'çalışan kadın fuhşa hazırlık yapar', 'dekolte giyene tecavüz ederler' diyor. Yani tecavüzcülere adeta gerekçe hazırlıyor, teşvik hazırlıyor. Bir densiz çıkıyor 'hamile kadının sokakta dolaşması terbiyesizliktir' diyor. '6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenebilirsiniz' diyor bir tanesi. Gelelim en baştakine, 'makyaj yapan kadının kaportası bozuktur' diyor. Sende ne şanzıman kalmış, ne rot kalmış, ne balans kalmış. 'Kadın mıdır, kız mıdır' bilemem diye ekliyor."