Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, “Ekonomik sorunlara yaklaşımın demokrasi, demokratikleşme, hukuk devleti kavramlarıyla beraber ele alınmasının altı çizildi. Yapısal reformların gerekliliği konusunda anlayış birliği ortaya çıktı.” dedi.

AK Parti ve CHP arasındaki koalisyon görüşmesi Ankara Palas’ta yapıldı. Yaklaşık 7,5 saat süren görüşmenin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Acı şehit haberleri almaya devam ettiklerini söyleyen Koç, şehitlere Allah’tan rahmet ailelerine de baş sağlığı diledi.

Koç, “Bugün uzun süren toplantı maratonunda ekonomik temel programlar, sosyal programlar şeklinde özetleyebileceğimiz bölümler, yine çevre, mülkiyet sorunları, kentleşme konuları ele alındı.” ifadelerini kullandı.

‘Ekonomik sorunlara yaklaşımı demokrasi, demokratikleşme, hukuk devleti kavramlarıyla beraber ele alınmasının altı çizildi’ diyen Koç, şunları söyledi: "Yapısal reformların gerekliliği konusunda anlayış birliği ortaya çıktı. Yine mali disiplin, parasal konulardaki disiplin tüm bu dengelerin gözetilerek sosyal dengelerle beraber, çevreyle beraber bunların birlikte korunmasının önemi ifade edildi. Tüm toplum katmanlarını kucaklayacak bir büyüme stratejisinin önemi üzerinde duruldu. Bu çerçevede birçok alt başlık değerlendirildi. Bunlar Sayın genel başkanlara iletilecek. Ondan sonraki süreç genel başkanların bu çerçevede yapılan çalışmaların değerlendirilmesiyle kendi aralarında devam edecek.”

'SAYIN BAŞBAKAN’IN NE AÇIKLADIĞINI BİLMİYORUM'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun MHP ile ilgili sözlerinin sorulması üzerine, "Sayın Başbakan’ın ne açıkladığını bilmiyorum. Çünkü biz toplantıdaydık. Dışarıda olan bitenden haberim yok. Ama sayın Başbakan bir açıklama yaptıysa daha sonra müteakiben değerlendirilir.” ifadesinde bulundu.