Kocaali Belediyesi ve Balık Tutkunları Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği'nce bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Kalkan Balığı Şenliği' 23-24 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Geçen yıl 100 yarışmacıyla sınırlı olan başvurular bu yıl 150 kişiye çıkarıldı. Yarışma 4 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek. Şenlik kapsamında konser ve çeşitli etkinlikler de yapılacak. Balık Tutkunları Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği Başkanı Şenol Beriş, yarışmayla hem ilçenin doğal güzelliklerini tanıtmayı hem de azalan balık stoklarına dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Bundan önceki yarışmalara, ülkenin değişik bölgelerinden pek çok balık tutkununun katıldığını ifade eden Beriş, bu yıl da yarışmaya ilgi olmasını beklediklerini dile getirdi.

Yarışmanın, 3/2 numaralı amatör amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğe uygun olarak düzenlendiğini kaydeden Beriş, "Yarışma boyunca yakalanan tüm balık türleri hakemlerimiz tarafından gerekli ölçümler yapılarak kayıt altına alınarak suya iade edilecek. Dereceye giren yarışmacılarımıza hediyeler verilecek. Geçen yılki yarışmacı sayımızın yüzde 30'u ailelerden oluşmaktaydı, almış olduğumuz olumlu geri dönüşlerde bu sayının yüzde 50 oranını aşmasını bekliyoruz. Amacımız, hem sürdürülebilir sportif balıkçılık hem de azalan balık stoklarına dikkat çekmek. Ülkemiz balık türleri açısından ne kadar bereketli olsa da bilinçsiz avcılıktan dolayı risk altında olan türlerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bunun yanında, yarışmanın ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Kocaali Belediyesi de yarışmaya destek veriyor." dedi.