Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, 'basını susturma' girişimlerine sert tepki göstererek, "Ülkeye yapılabilecek en büyük kötülük olur. Bedeli çok ağır olur. Bu bedeli ülke olarak ödeyeceğiz, hepimiz ödeyecek, gelecek kuşaklar ödeyecek." dedi. Gökçe, seçim öncesi susturma girişiminin ters tepeceğinin altını çizdi.

Gökçe, aralarında gazeteci, savcı, polislerin de olduğu 200 kişilik gözaltı listesi oluşturulduğu iddiasını değerlendirdi. Basın özgürlüğünün çok önemli olduğunu belirten Gökçe, "Basın özgürlüğü Türkiye'de ve dünyada çok önemli bir konu. 21. yüzyılda basını susturmak, basın özgürlüğünü kısıtlamak, bırakın Türkiye içerisinde, dünyada sizi çok yalnızlaştırır. Çok tehlikeli bir durum olarak görüyorum. Günü kurtarmak adına yapılmaması gereken bir şey. Türkiye, demokrasisini, çok uzun kazanım sonucu belli bir noktaya kadar getirdi. Belli bir lige kadar çıktı. Tekrar en düşük lige geri dönmesi, dünyanın, Avrupa'nın gözünde demokrasisinin düzelmesi çok uzun bir zaman alacak. Bu açıdan ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüklerden bir tanesidir. Bunun bedeli çok ağır oluyor. Bunun bedelini ülke olarak ödeyeceğiz. Hepimiz ödeyeceğiz. Gelecek kuşaklar ödeyecek." diye konuştu.

Gökçe, seçim öncesi böyle bir operasyonun ters tepeceğinin altını çizerek, şunları kaydetti: "Seçim öncesi böyle bir şey ters tepecek. Doğru bir şey olduğunu düşünmüyorum. Seçim öncesi gözaltılar olması demokratik ülkelerde olmayacak bir durum. Seçimi dahi tartışmalı hale getirecek riskli bir durum. Aklı başında, aklı selim olan bir yönetimin yapmaması gerektiğine inanıyorum. Sindirme operasyonunun çok uzun süre devam edeceğini düşünmüyorum. Çünkü sonuçta Türkiye diğer Ortadoğu ülkelerine göre, üçüncü dünya ülkelerine göre demokrasisi daha fazla olgunlaşmış, demokrasiye inanmış insan sayısı çok daha fazla. Dolayısıyla böyle bastırmalar, böyle göz korkutmalar bir yerden sonra ters tepecektir. Türkiye'nin yüzde 50'sini, yüzde 70'ini içeriye alacak, hapishaneye atacak haliniz yok."