Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Farabi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan, halk arasında 'Domuz gribi' olarak bilinen H1N1 virüsü kaptığı belirtilen 53 yaşındaki Güler Akbaş adlı kadın öldü. Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, gribi yakından takip ettiklerini, panik havası oluşturacak bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Darıca Farabi Devlet Hastanesi acil servisine geçen cuma günü titreme ve yüksek ateş şikayetiyle başvuran Güler Akbaş'a H1N1 virüsü teşhisi konularak yalıtımlı özel yoğun bakım odasında tedaviye alındı. Akbaş, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Öte yandan, Kocaeli'nde söz konusu gribe yakalanan 2 hastanın tedavisinin sürdüğü iddia edildi. Ancak Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bunu teyit etmedi.

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Darıca'da ölen hastanın sonuçlarında H1N1 virüsü çıktığını söyledi. Op. Dr. Ergüney, gelişmeleri yakından takip ettiklerini, endişe edecek bir durumun olmadığını belirterek, şunları kaydetti: "Darıca'da ölen vatandaşımızın sonuçlarında H1N1 virüsü çıktı. Olayı yakından takip ediyoruz. Şu anda panik yapacak bir durum yoktur. İlimizde her türlü tedbiri almış durumdayız. Ekiplerimizi eğittik ve eğitmeye de devam ediyoruz. Şu anda özel bir tedbir almaya gerek yok. Öte yandan, Sağlık Bakanlığımız yarın Türkiye genelindeki durumla ilgili her şeyi anlatacak."