Ankara'daki patlamaların ardından, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı operasyonda IŞİD ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü tutuklandı. Zanlılarda çeşitli silah ve malzemeler yanı sıra 1 adet IŞİD ibareli bere ve tişört ele geçirildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 3 gün önce, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli ili ve ilçelerinde IŞİD terör örgütüne karşı yapılan çalışmalarda S.A.A., E.E.S., H.Y., N.A. ve K.A. isimli şüpheli şahısları gözaltına aldı. Söz konusu zanlıların bulundukları yerde yapılan aramalarda 1 adet av tüfeği, 1 adet pompalı tüfek, 4 adet el telsizi, 1 adet el dürbünü, 1 adet tüfek dürbünü, 8 adet sprey gaz tüpü, 1 adet IŞİD ibareli bere ve tişört, dizüstü bilgisayarlar, hard diskler, dijital malzemeler, örgütsel kitap, dergi ve dokümanlar ele geçirildi.

Adli makamlara çıkarılan zanlılardan N.A. adli kontrol kararı ile serbest kaldı; S.A.A., E.E.S., H.Y. ve K.A. ise tutuklandı.