Kocaeli'nin Gebze ilçesinde koyunlarını otlatmaya giden ancak geri dönmeyen bir çoban donmuş halde bulundu. Çobanın kesin ölüm nedeninin otopsi raporundan sonra belirleneceği bildirildi.

Kartepe ilçesinde bulunan Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) kar tedbirleriyle ilgili bilgilendirme toplantısına, Kocaeli Vali yardımcısı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Başkan Vekili Abdullah Etil, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mustafa Altay, 3. Sınıf Emniyet Müdür Yardımcısı Erbil Karacan, İl Jandarma Komutanlığından Yüzbaşı Yücel Terkos, Karayolları 14. Şube Şefi Mehmet Kaplan, Sakarya Dağıtım AŞ (SEDAS) Caner Karvan, SEDAŞ Bakım Yönetim Müdürü Mehmet Reşat Karaman, İl Afet Müdürü Osman Sarıoğlu katıldı.

Vali Yardımcısı Etil, yaptığı açıklamada, kentteki olumsuz hava şartlarına ilişkin bilgi verdi. Etil, bu konuda şunları kaydetti: "Olağanüstü, uzun zamanlardır yaşanmayan kış şartları yaşanıyor. Mutlaka, bu olumsuz hava şartları bazı vatandaşların yaşamlarını etkiledi. Ama hizmetlerin sunumlarında bütün kurum ve kuruluşlar teyakkuz halindeydi. Karayolları 14. Hizmet Şefliği 40 personel ve 25 araçla, SEDAŞ 131 personel ve 63 araçla, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı 290 personel ve 185 araçla çalışmalarını sürdürüyor. Dünden itibaren kış şartları ağırlaştı. Bugüne kadar normal yaşamı etkileyecek sıkıntı yok. Yollarımız açık. Yerleşim yerlerindeki yollar açık. Ulaşımla ilgili sorun aksetmedi."

BİR ÇOBAN ÖLÜ BULUNDU

Vali Yardımcısı Etil, Gebze ilçesinde bir çobanın ölü bulunduğunu belirterek, "Gebze ilçesine bağlı Tepe Manayır mevkiinde, 69 yaşındaki Bursa doğumlu Nurettin Sezgin isimli kişi, her zaman otlattığı sürüsünü dün sabah da otlatmaya çıkıyor. Akşam koyunlar çobansız döndüğünde sürü sahibi jandarma haber veriyor. AFAD ekiplerine haber veriliyor. Jandarma ve AFAD aramaya başlıyor. Vatandaşımızın öldüğü bilgisi geldi. Ölüm nedeni bilmiyor. Belki donma belki kalp krizi bunlar daha sonra ortaya çıkacak." dedi.