Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, dört günde 15 araba kundaklandı. Herkesi tedirgin eden bu olayların zanlısı, bir arabayı daha yakmaya çalışırken gözaltına alındı. Psikolojik rahatsızlığı bulunduğu belirtilen zanlının, geçen sene bir kulübeyi yaktığı için gözaltına alındığı ve serbest bırakıldığı öğrenildi.

İzmit’teki söz konusu kundaklama olaylarından ilki Tavşantepe Mahallesi, Mehmet Çağlar Sokak'ta meydana geldi. Park halinde bulunan, Faik Çakır’a ait 41 DK 994 ve Cihan Cin’e ait 66 KH 585 plakalı otomobillerle Nusret Alabalık’a ait 41 NA 110 plakalı panelvan kundaklandı. Aynı dakikalarda 28 Haziran Mahallesi, Doğan Sokak'ta park halinde bulunan, Ramazan Kaya’ya ait 41 NM 897 plakalı otomobil ve Hamdi Öztimur’a ait 41 DD 198 plakalı traktör, Bekirdere Mahallesi Dumanlı Sokak'ta park halinde olan, Özen Güngör’e ait 41 SK 254 plakalı otomobil yakıldı. Arabalar kullanılmaz hale geldi. Daha çok Bekirdere, Tavşantepe ve 28 Haziran mahalellerinde görülen kundaklamalara, son olarak üç araba daha eklendi.

Gazete kağıdı kullanılarak yapılan kundaklamalar, araba sahiplerini tedirgin etti. Polis ekipleri, zanlıları yakalamak için geniş kapsamlı çalışma başlattı. Söz konusu mahalleler sıkı takibe alındı. Polisin çalışmaları sonucu zanlı, Yeşilova Mahallesi Biberiyle Sokak'ta bir otomobili daha yakmaya çalışırken suçüstü yakalandı. İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına şahsın 28 yaşındaki Mustafa Y. olduğu, psikolojik rahatsızlığı bulunduğu öğrenildi. Geçen sene de Kent Orman içerisinde bir kulübeyi yaktığı için jandarma tarafından yakalanan zanlının, denetimli serbestlikle bırakıldığı kaydedildi. Sabıka kaydı bulunan zanlı, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilecek.